Cine este "prima-doamna" a Cataloniei, romanca numita "regina independentei"

De altfel, dupa absolvirea liceului, a fost admisa la Facultatea de Litere de la Iasi, la profilul engleza-franceza, a doua pe lista. In timpul facultatii a cochetat cu teatrul, facand parte din trupa de amatori a Teatrului Ludic, alaturi de care a strabatut lumea, participand la numeroase festivaluri internationale de teatru. De asemenea, ea a sarbatorit "rezolutia de suveranitate pentru lansarea procesului de creare a unui stat catalan", initiata in ciuda opozitiei vehemente a guvernului de la Madrid.

acum 48 luni (2 Oct 2017)

Marcela Topor si Carles Puigdemont sunt impreuna din 1998 si au impreuna doua fetite. S-au cunoscut pe cand Marcela era studenta a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" si juca in trupa Teatrului Ludic de la Iasi. Fostii colegi si profesori si-o amintesc drept o eleva discreta, silitoare si pasionata de limbi straine. De altfel, dupa absolvirea liceului, a fost admisa la Facultatea de Litere de la Iasi, la profilul engleza-franceza, a doua pe lista.

In timpul facultatii a cochetat cu teatrul, facand parte din trupa de amatori a Teatrului Ludic, alaturi de care a strabatut lumea, participand la numeroase festivaluri internationale de teatru. Astfel, in 1996, pe cand era in anul al doilea de facultate, avea sa-l cunoasca pe Carles Puigdemont.

Marcela Topor FOTO Facebook

Aflata cu trupa Teatrului Ludic la un festival ce se desfasura in orasul catalan Girona, Marcela l-a intalnit Carles Puigdemont, care era directorul caminului cultural unde avea loc festivalul. Dupa oficierea relatiei la Girona, cei doi s-au casatorit dupa ritul ortodox la Iasi si au impreuna doua fetite, una de 8 ani si alta de 10 ani, botezate ortodox in Parohia Ortodoxa Romana Sf. Vin in fiecare vara aici la Vaslui, el gateste foarte mult, ii place si se relaxeaza la bucatarie. A facut paella, dar ii place foarte mult de la noi, ciorba, sarmalutele si mamaliga", a povestit mama Marcelei Topor.

In prezent, Marcela Topor este jurnalista la ziarul "Catalonia Today", publicatie fondata de Carles Puigdemont. De asemenea, ea a sarbatorit "rezolutia de suveranitate pentru lansarea procesului de creare a unui stat catalan", initiata in ciuda opozitiei vehemente a guvernului de la Madrid.

Marcela Topor, felicitandu-l Carles Puigdemont la investire, in 2016 FOTO El Periodico

Marcela Topor a fost prezenta la inaugurarea in functie a sotului... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro