Cine este politicianul condamnat pentru coruptie care a castigat alegerile din Slovenia

Cine este politicianul condamnat pentru coruptie care a castigat alegerile din Slovenia

Nu e singurul care-si foloseste numele in titulatura formatiunii: in competitie a fost si Partidul Alenka Bratusek, acesta fiind numele primei femei care a ocupat pozitia de prim-ministru in Slovenia si care va ramane in analele istoriei UE fiindca s-a auto-propus pentru o pozitie de comisar european din partea tarii sale.

acum 28 luni (6 Jun 2018)

Seamana cu Liviu Dragnea, fiindca a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru coruptie.

A candidat acum si Marjan Sarec, finalist la prezidentialele de anul trecut, in fata lui Borut Pahor. E un actor de profesie, devenit cunoscut pentru ca imita politicieni si intrat mai intai in politica locala, ca primar. Nu e singurul care-si foloseste numele in titulatura formatiunii: in competitie a fost si Partidul Alenka Bratusek, acesta fiind numele primei femei care a ocupat pozitia de prim-ministru in Slovenia si care va ramane in analele istoriei UE fiindca s-a auto-propus pentru o pozitie de comisar european din partea tarii sale.

Dintre cele 29 de formatiuni politice care au prezentat liste, 13 nu au fost prezente acum patru ani. Unele au nume originale, precum "Sa salvam Slovenia de elite si de magnati", "Platitorii de Taxe" sau "Miscarea Progresam Impreuna". Campania a abordat teme numeroase: relatia tensionata cu Croatia, in urma unui arbitraj international care da dreptul Sloveniei sa aiba acces la Marea Adriatica, starea dezastruoasa a sistemului de sanatate, cresterea salariilor, coruptia.

Din 2014 incoace, in Parlamentul unicameral de la Ljubljana au fost reprezentate sapte partide. Invingator a fost Jansa, pe locul al doilea s-a clasat Sarec, in timp ce premierul Cerar a castigat medalia de bronz. Singurul partid care pare dispus sa intre in coalitie cu Jansa e Noua Slovenie, dar impreuna nu au decat 32 din cele 90 de fotolii parlamentare. Asta deosebeste Slovenia si de Romania, si de Ungaria, tari in care alcatuirea unui guvern a fost o operatiune simpla. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro