Cine este Ovidiu Drobota, romanul care l-a ajutat pe Donald Trump cu stiri false: "Nu ma consider jurnalist"

Student la facultatea de Calculatoare, din cadrul Universitatii din Oradea, tanarul se declara un mare sustinator a lui Donald Trump, in care spune ca are mare incredere. Tanarul sustine ca in momentul de fata nu se mai ocupa de nici unul dintre cele doua site-uri "Expunere.com este site-ul meu dar nu ma mai ocup de el, si nu are nici o legatura cu campania electorala din SUA.

acum 74 luni (23 Nov 2016)

Student la facultatea de Calculatoare, din cadrul Universitatii din Oradea, tanarul se declara un mare sustinator a lui Donald Trump, in care spune ca are mare incredere.

Tanarul recunoaste ca nu verifica toate informatiile pe care le publica, iar articolele postate i-au fost favorabile republicanului Donald si acide la adresa democratilor. In Statele Unite, specialistii in online analizeaza modul in care astfel de site-uri au contribuit la victoria lui Trump, in alegerile din 8 noiembrie.

"Legat de stirile false, au fost cateva, dar nu le-am scris eu. Am publicat cateva articole care nu au provenit dintr-o sursa verificata, insa nu aveam de unde sa stiu daca informatia e ok sau nu. Acele articole false nu au fost scrise de mine. Intr-un fel imi pare rau, dar acelasi lucru il fac si site-urile majore de stiri.

Milioane de unici

Peste 3 milioane de vizitatori unici a atras site-ul oradeanului, in fiecare luna, un numar destul de mare, pe care publicatii cunoscute din America nu reusesc sa-l atinga. Ovidiu sustine ca el nu a castigat sume importante din publicitatea online si tot ce a facut pentru Trump nu i-a adus castiguri banesti. In articol se relata ca Megyn Kelly, o cunoscuta jurnalista de la Fox News - post TV apropiat republicanilor, a fost concediata pentru ca ar sustine-o pe democrata Hillary Clinton.

Pe site-ul respectiv au continuat sa fie publicate informatii false, iar o analiza facuta de Buzzfeed asupra stirilor viralizate din campania electorala din SUA arata ca acest site a avut patru stiri in top zece stiri false despre alegeri care s-au raspandit pe Facebook.

"Nu ma consider jurnalist, insa am facut tot posibilul ca sa il ajut pe Donald Trump. Eu nu ma simt afectat de ce s-a spus si s-a scris in ultimele zile. Sunt mandru si ma bucur ca am reusit sa il ajut pe Donald Trump sa castige alegerile din SUA. E un om... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro