Cine este Mihai-Viorel Fifor, senatorul propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru al Transporturilor

In luna martie a acestui an, senatorul a fost audiat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor, in dosarul in care parlamentarul Gabriela Firea il acuza pe fostul presedinte Traian Basescu de santaj, urmarirea penala a acestuia din urma fiind dispusa in aprilie 2014, de parchetul instantei supreme, dar suspendata pana la incheierea mandatului de presedinte, in 21 decembrie.

acum 47 luni (21 Jun 2015)

Conforrm surselor citate, propunerea de nominalizare a noului ministru a fost transmisa vineri la Presedintie. Seful Comisiei Nana

Mihai-Viorel Fifor, propus ministru al Transporturilor, are 45 de ani, este senator de Dolj, presedintele Comisiei pentru transporturi si energie si conduce PSD Craiova din 2010. In martie 2014, Fifor a fost ales presedintele Comisiei parlamentare de ancheta privind terenurile de la Nana.

El a avut 66 de initiative legislative, 60 de luari de cuvant in plenul Parlamentului si 18 declaratii politice.

In luna martie a acestui an, senatorul a fost audiat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor, in dosarul in care parlamentarul Gabriela Firea il acuza pe fostul presedinte Traian Basescu de santaj, urmarirea penala a acestuia din urma fiind dispusa in aprilie 2014, de parchetul instantei supreme, dar suspendata pana la incheierea mandatului de presedinte, in 21 decembrie. Unica avere declarata: o casa in Isalnita

Potrivit ultimei sale declaratii de avere, actualizata la inceputul lunii iunie, singurul bun pe care il detine Fifor este o casa de locuit in Isalnita (Dolj), cu o suprafata de 150 metri patrati, pe care a cumparat-o in anul 2005.

Pe de alta parte, figureaza cu un credit ipotecar din anul 2006, in valoare de 17.170 de euro, scadent in anul 2031.

Fifor a obtinut anul trecut venituri de 59.628 lei din activitatea de senator si 799 lei de la Universitatea din Craiova.

Inainte de inceperea mandatului de senator, el a fost secretar al Comisiei pentru administratia publica si organizarea teritoriului.

In anul 2009, Fifor a fost numit secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) si tot pe parcursul acelui an si-a inceput un nou mandat la muzeu, unde a stat pana in mai 2012, cand s-a intors pe po... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro