Cine este Leonid Volkov, strategul din umbra care lupta sa darame regimul Putin

Cine este Leonid Volkov, strategul din umbra care lupta sa darame regimul Putin

Numele acestui barbat din umbra este Leonid Volkov, un fost IT-ist de 36 de ani dedicat acum prabusirii regimului Putin. Este vorba de o campanie dinamica, intr-o tara vasta lipsita de la preluarea puterii de catre Putin, acum 17 ani, de o dezbatere electorala reala. Supus intimidarilor si ridicat de nenumarate ori de catre politisti de la proteste, el a reusit totusi performanta de a pune pe picioare "peste 60 de birouri pentru campania din 2018 a lui Navalnii".

acum 82 luni (2 Aug 2017)

Numele acestui barbat din umbra este Leonid Volkov, un fost IT-ist de 36 de ani dedicat acum prabusirii regimului Putin. Intr-un interviu acordat jurnalistului britanic Marc Bennettss, stabilit la Moscova, acesta nu se arata demoralizat si tine sa remarce partea pozitiva a presiunilor exercitate in mod constant de Kremlin asupra lui Navalnii si echipei sale. "E un semn ca ne aflam pe drumul cel bun", apreciaza Volkov la nici 48 de ore de la iesirea sa dintr-un centru de detentie, unde a ajuns in urma unor manifestatii anti-Putin. Insa inainte de a acorda interviul, a tinut neaparat sa posteze un filmulet pe YouTube, un canal tot mai folosit de adversarii actualei puteri din Rusia. Cum arata strategia anti-Putin

Planul sau prevede ca mesajele anti-Putin si pro-Navalnii sa ajunga in casele tuturor rusilor, iar peste 120.000 de persoane, majoritatea tineri, sunt implicate in raspandirea lor. Este vorba de o campanie dinamica, intr-o tara vasta lipsita de la preluarea puterii de catre Putin, acum 17 ani, de o dezbatere electorala reala.

"Incercam sa le impunem oamenilor o imagine in alb si negru a lumii, fortandu-i sa se gandeasca la politica si la viitorul tarii, fortandu-i sa aleaga o tabara.

Supus intimidarilor si ridicat de nenumarate ori de catre politisti de la proteste, el a reusit totusi performanta de a pune pe picioare "peste 60 de birouri pentru campania din 2018 a lui Navalnii". Acestea acopera intreaga Rusie, incepand de la Sankt Petersburg si pana la Vladivostok, si dispun acum de 1,4 milioane de euro. Banii provin de la donatori privati rusi si din campanii de publicitate online, precizeaza strategul lui Navalnii. Opozantul rus a fost arestat, batut de politisti si judecat in mai multe dosare, iar o instanta din Moscova urmeaza sa decida in decembrie asupra legitimitatii candidaturii sale la presedintia Rusiei.

"Tinta campaniei noastre este de a crea o atmo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro