Cine este Ghita Macelaru, romanul ajuns celebru datorita salamului "steagul rosu". "Am pastrat vechea reteta, dar am adus si cateva imbunatatiri"

Cine este Ghita Macelaru, romanul ajuns celebru datorita salamului

Pita de Pecica tinuta de fostul ministru Constatin Traian Igas, Claudiu si Ghita alaturi de alti pecicani Inainte de Revolutie, Ghita a avut meseria de frigotehnician pe care a practicat-o timp de 17 ani, apoi a lucrat cativa ani la Petrom, iar dupa si-a deschis o firma de constructii, care acum a lasat-o pe mana fiului sau.

acum 34 luni (24 Dec 2017)

Are 56 de ani, este din localitatea aradeana Pecica, de acolo de unde sotii Ceausescu cumparau painea pentru consumul zilnic. Este macelar de profesie si duce mai departe o alta traditie importanta in Pecica.

Salamul, carnatii, dar si celelalte mezeluri preparate de el ajung atat pe mesele romanilor, cat si a strainilor. Unul dintre produsele la mare cautare este salamul "Steagul Rosu", fiind considerat de clienti cel mai bun produs din meniu. Kilogramul se vinde cu 24 de lei", spune Ghita Macelarul.

Desi de mic copil a invatat cum sa faca mezeluri de porc, deoarece se preparau la ei in casa (maios, caltabos, toba, slanina cu boia si usturoi, carnati, dar si cateva bucati de salam) a inceput o afacere in domeniu abia acum un an. In momentul de fata cei doi detin trei magazine: la Pecica, Semlac si Arad, in piata Mica.

Pita de Pecica tinuta de fostul ministru Constatin Traian Igas, Claudiu si Ghita alaturi de alti pecicani

Inainte de Revolutie, Ghita a avut meseria de frigotehnician pe care a practicat-o timp de 17 ani, apoi a lucrat cativa ani la Petrom, iar dupa si-a deschis o firma de constructii, care acum a lasat-o pe mana fiului sau.

Pe langa salamul "Steagul Rosu", mai prepara si salam pecican care este facut din carne de porc, un pic de carne de vita, boia dulce, iute, usturoi, piper, chimen boabe, membrana de mat de vita legat traditional. Pentru fum se foloseste lemn de fag, iar dupa doua luni jumatate salamul este bun de mancat.

Salamul Steagul Rosu FOTO arhiva persoanla

Ghita Macelarul este ajutat in afacere si de sotia lui, dar are si trei angajati.

De asemenea, pecicanul participa la diferte targuri si evenimente.

Mai puteti citi: Masa de Craciun a romanilor. Care sunt bucatele traditionale nelipsite din meniul de Sarbatori

Pita de P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro