Cine este Gabriel Petrea, fostul si viitorul presedinte al TSD

Cine este Gabriel Petrea, fostul si viitorul presedinte al TSD

In februarie 2009, dupa ce Andonescu a devenit ministru al Educatiei, Gabriel Petrea a fost patru luni in postul de consilier personal la biroul unui secretar de stat din minister, dupa cinci luni ajungand director la Unitatea de Management al Proiectelor Finantate din Fonduri Structurale din cadrul Ministerului Educatiei.

acum 63 luni (13 Nov 2017)

In 2004 a fost ales presedinte al Ligii Studentilor din cadrul facultatii, iar in 2005, secretar general al Uniunii Studentilor din Romania (USR). Din 2006 a fost ales presedinte al Asociatiei Studentilor din Universitatea Politehnica, iar in 2007 a fost presedinte al Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR).

In campania electorala din 2008, Petrea a fost implicat intr-un scandal, presa relatand ca ar fi fost acceptat in echipa de campanie a Ecaterinei Andonescu in conditiile in care statutul UNSR nu-i permitea acest lucru. Tot in 2008, el a fost angajat ca inginer de sistem la Universitatea Politehnica, institutie al carei rector a fost Ecaterina Andronescu, pana in 2012.

In februarie 2009, dupa ce Andonescu a devenit ministru al Educatiei, Gabriel Petrea a fost patru luni in postul de consilier personal la biroul unui secretar de stat din minister, dupa cinci luni ajungand director la Unitatea de Management al Proiectelor Finantate din Fonduri Structurale din cadrul Ministerului Educatiei. In toamna lui 2003 au fost alegeri la Liga Studentilor din Automatica, pe care le-am castigat - au fost 13 candidati atunci. Dupa aceea s-a infiintat Asociatia Studentilor din Politehnica (...) In momentul in care am intrat in Uniunea Nationala a Studentilor din Romania - mergand mai mult prin tara - am inceput sa cunosc diverse persoane, printre ele: Victor Ponta, Nicu Banicioiu, Andronescu, Orban, Cosmin Gusa - cam tot ce era atunci la tineret din toate partidele politice. Si intre 2006 si 2007 a fost o invitatie si am devenit membru simplu, fara functii de conducere, la PSD.

La alegerile din 11 decembrie, Petrea a castigat un mandat de deputat, fiind primul pe lista Camerei Deputatilor din partea PSD. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro