Cine este Eugen Nicolaescu, noul viceguvernator al Bancii Nationale Romane. El a declarat, pentru Bloomberg, ca este ingrijorat de cresterea economica rapida a Romaniei

Este absolvent al Facultatii de Comert din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE), cu diploma de economist (1982), doctor in domeniul contabilitate (audit) (Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, ASE, 2007). A obtinut, de asemenea, diploma de formator in audit financiar (Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, ASE, 2008), precum si un certificat de psihopedagogie (UCDC — Facultatea de Stiintele Educatiei, 2012-2013), conform site-ului www.cdep.ro. Coca Constantinescu - rotit la ASF, Eugen Nicolaescu -numit la BNR Prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Cornel Coca Constantinescu, a fost avizat favorabil, ieri, de comisiile parlamentare reunite de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului, pentru functia de vicepresedinte al ASF. Face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Franceza — Adunarea Nationala, Grupul parlamentar de prietenie cu Mongolia si Grupul parlamentar de prietenie cu Marele Ducat de Luxemburg.

acum 83 luni (24 May 2017)

UPDATE 18.40: Noul viceguvernator al BNR, Eugen Nicolaescu, a declarat, pentru Bloomberg, ca este ingrijorat de cresterea economica rapida a Romaniei, cea mai rapida din Uniunea Europeana, potrivit Mediafax.

In opinia sa, cresterea generata de consum este nesustenabila si riscam posibile ajustari dureroase in viitor.

"Nimeni nu se poate uita la rata actuala de crestere fara sa se intrebe care sunt riscurile ce ne asteapta.

Nicolaescu, membru PNL, va participa la prima sedinta de politica monetara pe 3 iulie. Acesta a spus ca va propune ca premierul Grindeanu sa participe la cateva sedinte pentru a incuraja un schimb mai bun de informatii, noteaza Bloomberg.

Liberalul Eugen Nicolaescu a fost numit viceguvernatorul Bancii Nationale Romane (BNR) si membru in Consiliul de Administratie al BNR, a decis, miercuri, plenul Camerei Deputatilor si Senatului. Astfel, deputatul PNL de Bucuresti ii va lua locul lui Bogdan Olteanu, care a demisionat din functia de viceguvernator al institutiei, dupa ce a fost arestat preventiv intr-un dosar de coruptie. Este absolvent al Facultatii de Comert din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE), cu diploma de economist (1982), doctor in domeniul contabilitate (audit) (Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, ASE, 2007). A obtinut, de asemenea, diploma de formator in audit financiar (Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, ASE, 2008), precum si un certificat de psihopedagogie (UCDC — Facultatea de Stiintele Educatiei, 2012-2013), conform site-ului www.cdep.ro. Citeste si: Economistul-sef al BNR: Romania a luat-o "pe contrasens"

Anul acesta numai Romania, Franta si Spania vor avea deficit bugetar de peste 3% sau apropiat de 3%, sustine economistul-sef al BNR, Valentin Lazea.

Specializari: noul sistem de contabilitate la Ministerul Finantelor Publice (1992 si 1993); management financiar si noul sistem de contabilitate la Ministerul Fin... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro