Cine este copilul purtat in brate de Iisus si care este legatura pruncului cu traditia romaneasca a taierii porcului

Cine este copilul purtat in brate de Iisus si care este legatura pruncului cu traditia romaneasca a taierii porcului

In Evanghelia dupa Matei, la capitolul 18, se descrie un moment in care Iisus interactioneaza cu un copil: "Si chemand la Sine un prunc, l-a pus in mijlocul lor si a zis: Adevarat zic voua: De nu va veti intoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra in imparatia cerurilor. Tot legat de aceasta zi, oamenii sustin ca in noaptea de ignat porcii viseaza ca vor fi sacrificati, de aceea dupa acest moment ei nu mai mananca si nu se mai ingrasa.

acum 60 luni (22 Dec 2017)

In Evanghelia dupa Matei, la capitolul 18, se descrie un moment in care Iisus interactioneaza cu un copil: "Si chemand la Sine un prunc, l-a pus in mijlocul lor si a zis: Adevarat zic voua: De nu va veti intoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra in imparatia cerurilor.

Conform traditiei bisericesti, acest copil este Ignatie, numit si Teoforul, pe care Biserica ii cinsteste in data de 20 decembrie. Numele de "Teoforul" semnifica "cel purtat de Dumnezeu sau cel care-l poarta pe Dumnezeu".

Se spune ca pe vremea cand era prunc, parintii acestuia l-au dus intr-un loc in care Iisus vorbea lumii, iar Mantuitorul s-a uitat la dansii si, chemand la sine pe micul Ignatie, l-a pus in mijloc si, cuprinzandu-l, l-a luat pe maini zicand cuvintele mentionate in Evanghelia dupa Matei.

Profesorul Remus Rus, in lucrarea sa, "Dictionar enciclopedic de literatura crestina din primul mileniu", scrie ca Ignatie a fost al doilea sau al treilea episcop de Antiohia, primul fiind chiar Apostolul Petru. Ignatie in arena din Roma

Fiind la Roma, in asteptarea executiei, Ignatie scrie o scrisoare crestinilor din capitala imperiului in care le cere sa nu intervina pe langa imparat pentru a-l salva. "Primele trei scrisori au fost redactate la Smirna, prin care multumeste crestinilor din aceste Biserici pentru dragostea pe care au aratat-o fata de el, ii indeamna sa fie supusi autoritatilor bisericesti si le atrage atentia impotriva primejdiilor eretice", arata Remus Rus. Cele mai importante invataturi ale lui Ignatie, copilul tinut in brate de Iisus, sunt: Hristos este doctor trupesc si sufletesc, nascut si nenascut, Dumnezeu facut om, viata adevarata. Aceasta zi nu este altceva decat ziua de 20 decembrie in care Biserica ii celebreaza pe Sfantul Ignatie Teoforul. Dupa opiniile teologilor nu este nicio legatura, mai ales ca ziua de 20 decembrie este in perioada Postului Craciunului, iar sacrificarea porcului ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro