Cine este avocata care l-a convins pe Clooney sa renunte la celibat

Cine este avocata care l-a convins pe Clooney sa renunte la celibat

Amal Alamuddin FOTO Getty Images De asemenea, Alamuddin a fost desemnata membra a mai multur grupuri ale Natiunilor Unite, unde a indeplinit functia de consilier al secretarului-general la Natiunilor Unite din Siria, Kofi Anan, si rolul de avocat intr-o ancheta din 2013, privind utilizarea de drone americane in actiunile de combatere a terorismului, in locuri precum Pakistan, Somalia si Yemen. De asemenea, Clooney a lansat si un program de monitorizare, directionat spre granitele de nord si de sud ale Sudanului, pentru a-l supraveghea pe Omar al-Bashir, dictatorul sudanez acuzat de crime de razboi de catre Tribunalul Penal International.

acum 73 luni (29 Sep 2014)

George Clooney si Amal Alamuddin au facut, in acest weekend, o nunta cu fast, de patru zile, in Italia - tara in care s-au intalnit pentru prima oara. O ambarcatiune botezata "Amore", rochii elegante si barbati la patru ace, sute de flori si lumanari albe pe post de decor - acestea au fost coordonatele "nuntii anului", asa cum a prezentat presa internationla sfarsitul statului de celibatar al celebrului George Clooney.

George Clooney (53 de ani) si Amal Alamuddin (36 de ani) au aparut pentru prima oara impreuna in public la Londra, in octombrie 2013. El a avut numeroase relatii de-a lungul timpului, insa, dupa divortul de actrita Talia Balsam, cu care a fost casatorit din 1989 pana in 1993, a dat de inteles ca nu ar mai fi interesat de o relalatie de lunga durata, cu atat mai putin de ideea unui camin conjugal.

Amal Alamuddin, sotia actorului american George Clooney FOTO Getty Images

Fiica unei jurnaliste si a unui fost profesor universitar, Amal Alamuddin s-a nascut in Liban, in 1978, in plina ascensiune a Razboiului Civil din Liban, lucru ce a facut ca familia sa sa migreze spre Londra (Marea Britanie) cand Amal avea numai doi ani. Dupa ce a absolvit New York University School of Law, proaspata doamna Clooney si-a continuat studiile de drept la Universitatea Oxford, din Marea Britanie, iar in 2000 a obtinut diploma de avocat. A lucrat la Biroul procurorului de la Tribunalul Special al Oraganizatiei Natiunilor Unite (ONU) din Liban si la Tribunal Penal International din fosta Iugoslavie.

Amal Alamuddin FOTO Getty Images

De asemenea, Alamuddin a fost desemnata membra a mai multur grupuri ale Natiunilor Unite, unde a indeplinit functia de consilier al secretarului-general la Natiunilor Unite din Siria, Kofi Anan, si rolul de avocat intr-o ancheta din 2013, privind utilizarea de drone americane in actiunile de combatere a terorismului, in locuri precum Paki... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro