Cine este autorul petitiei care a unit Romania si care cere arestarea celor sapte violatori din Vaslui. "Prea multa sfidare. Vreau sa pot trai la mine acasa!"

Cine este autorul petitiei care a unit Romania si care cere arestarea celor sapte violatori din Vaslui.

Trecuse de miezul noptii de 15 iulie cand Cristian, care nu mai facuse niciodata vreo petitie online, a intrat pe site-ul dedicat si a scris, de pe telefonul mobil, cuvintele care au solidarizat sute de mii de oameni. O sa continui sa militez pentru ca Statul roman sa investeasca in tinerii care vor sa studieze si sa munceasca, oferindu-le burse si sprijin efectiv pentru ca ei sa nu mai plece din tara. Doresc corectitudine in societate si vreau ca tinerii sa fie implicati in viata comunitatii, sa fie activi, sa ia parte la actiuni, astfel incat cand isi depun dosarul de inscriere pentru facultate, contributia lor sa fie recunoscuta si apreciata.

acum 90 luni (26 Jul 2015)

Autorul petitiei impotriva violatorilor din Vaslui este un licean de 17 ani din Constanta. Cristian Nicolae Lupu intra in clasa a XII-a la Colegiul National Pedagogic "Constantin Bratescu", unde invata la Stiinte Umane, iar ideea petitiei i-a venit dupa ce a aflat detaliile cazului de la Valeni. Trecuse de miezul noptii de 15 iulie cand Cristian, care nu mai facuse niciodata vreo petitie online, a intrat pe site-ul dedicat si a scris, de pe telefonul mobil, cuvintele care au solidarizat sute de mii de oameni. "Nu m-am gandit vreo clipa ca o sa strang mai mult de 100 semnaturi, sa zicem. Nu stiam cum va reactiona lumea, auzisem destule pareri pro si contra, dar eu am vrut sa fac ceva mai mult", marturiseste baiatul. Nu trebuie sa stam fara sa facem nimic cand vedem ca legislatia este calcata in picioare de anumiti judecatori. Trebuie sa fie pedepsiti conform legislatiei in vigoare si trebuie sa primeasca sentinta maxima pentru aceasta fapta.

Aceste cuvinte au fost de ajuns pentru ca internautii sa preia mesajul si sa il distribuie de 400.000 ori. Petitia lui Cristian a devenit cea mai populara de pe site-ul petitieonline.com, urmatoarea clasata avand de 10 ori mai putine semnaturi, fiind creata la 22 aprilie 2015 pe tema "Manifest pentru o televiziune fara mizerii".

Cristian a realizat impactul demersului sau atunci cand a primit de la un prieten indemnul de a semna petitia. Nu au stiut de isprava sa nici parintii, nici prietena, doar prietenul cel mai bun, Eduart Enescu, care ii este coleg si cu care impartaseste pasiunea fotografiei. "Ai mei au aflat de petitie, dar nu de la mine. Dar si mandria lor, pentru ca asa m-au invatat, sa fiu responsabil si sa ma implic atunci cand este nevoie", arata Cristian. Ba mai mult, au facut si contracampanie prin care sa denigreze victima. Eu nu am sora, nimeni dintre cunoscutii mei nu a trecut prin asa ceva, dar am empatizat puternic cu fata din Valeni si am vrut sa fac ce... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro