Cine era pilotul avionului care s-a prabusit in Republica Moldova. Politist salvat de acelasi echipaj: "Cei care salveaza vieti mor"

Cine era pilotul avionului care s-a prabusit in Republica Moldova. Politist salvat de acelasi echipaj:

Era un pilot experimentat peste 4100 de ore de zbor pe elicopter si avand gradul de comandor imputernicit comandant al Unitatii Speciale de Aviatie Iasi. De cand a intrat in aviatie, adica de mai bine de 20 de ani, Doru Gavril a fost in cadrul Ministerului Apararii Nationale, pilot,pilot sef, navigator sef, loctiitor pentru zbor iar din 2007 a devenit comandant de echipaj, spune stiri.botosani.ro .

acum 56 luni (2 Jun 2016)

O noua tragedie a lovit lumea salvatorilor de vieti din Romania. Dupa ce acum un an si jumatate un elicopter SMURD s-a prabusit in Lacul Sutghiol, un alt echipaj SMURD si-a pierdut viata intr-un accident aviatic. Avion pilotat de un botosanean cu o mare experienta Comandatul echipajului, era un botosanean, Doru Gavril de 53 de ani, originar din comuna Viisoara judetul Botosani. Era un pilot experimentat peste 4100 de ore de zbor pe elicopter si avand gradul de comandor imputernicit comandant al Unitatii Speciale de Aviatie Iasi. Era absolvent al Scolii Militare de Ofiteri de Aviatie Aurel Vlaicu si era incadrat in structuri militare din 23.08.1985. De cand a intrat in aviatie, adica de mai bine de 20 de ani, Doru Gavril a fost in cadrul Ministerului Apararii Nationale, pilot,pilot sef, navigator sef, loctiitor pentru zbor iar din 2007 a devenit comandant de echipaj, spune stiri.botosani.ro . Aceeasi publicatie botosaneana spune ca Doru Gavril a mai urmat si alte doua facultati printre care Litere si Filosofie la Galati dar si cursuri preuniversitare in domeniul Managementul Logisticii Transporturilor si un master Management aeronautic la Universitatea Politehnica din Bucuresti. Din februarie 2011 activa ca si comandant in cadrul unitatii Speciale de Aviatie din Iasi. Primarul localitatii Haragas, acolo unde s-a prabusit elicopterul, Iurie Balanuta, spune ca pilotul botosanean in ultimele clipe de viata incerca sa gaseasca un loc de aterizare in apropierea unei paduri din cauza conditiilor metorologice neprielnice. "Cei care salveaza vieti mor" Botosaneanul Doru Gavril era indragostit de tinuturile natale si era bucuros ori de cate ori facea misiuni de salvare la Botosani. De altfel a transportat in siguranta zeci de pacienti botosaneni aflati in situatie critica. Acesta a suferit un infarct in urma cu trei saptamani si a fost salvat culmea de acelasi echipaj care s-a prabusit in Moldova, inclusiv de Doru Gavril, mai ales datorita timpului scurt de interventie. Va re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro