Cine e noul lider separatist de la Tiraspol

Cine e noul lider separatist de la Tiraspol

Optiunea Krasnoselski a devenit si mai vizibila dupa banchetul organizat la Moscova de Ziua Unitatii Popoarelor, la inceputul lui noiembrie, cand presa de la Tiraspol a speculat pe seama faptului ca acesta statea mai aproape de presedintele rus Vladimir Putin spre deosebire de rivalul sau. In cimi-ti-rul de la Tighi-na sunt inhu-ma-ti nu doar ostasi ai arma-tei roma-ne, asa cum a scris o par-te din pre-sa de la Bucu-resti, orbi-ta de ura impo-tri-va repu-bli-cii noas-tre si domi-na-ta de por-ni-ri revan-sar-de, ci si pes-te 5.000 de sol-dati ai Arma-tei Rosii, cazuti in lup-te-le impo-tri-va regi-mu-lui fascisto-roman", declara in august 2007 Krasnoselski.

acum 74 luni (12 Dec 2016)

Potrivit Comisiei Electorale Centrale a autoproclamatei Republici Moldovenesti Nistrene, Vadim Krasnoselski, 46 de ani, a castigat detasat, cu 62% din voturi, obtinand cu mult peste principalul sau adversar, asa-zisul presedinte in exercitiu Evgheni Sevciuk (28%).

Dupa preluarea mandatului de "presedinte", la 30 decembrie 2011, Evghenii Sevciuk a incercat sa-si construiasca propriul imperiu financiar, cu resurse administrative si firme fantome, ceea ce a dus la un conflict deschis cu holdingul Sheriff, care detine monopolul comercial in Transnistria prin intermediul lanturilor sale de benzinarii si supermarketuri.

Optiunea Krasnoselski a devenit si mai vizibila dupa banchetul organizat la Moscova de Ziua Unitatii Popoarelor, la inceputul lui noiembrie, cand presa de la Tiraspol a speculat pe seama faptului ca acesta statea mai aproape de presedintele rus Vladimir Putin spre deosebire de rivalul sau. Nascut in Rusia

La fel ca multi alti lideri separatisti transnistreni, Krasnoselski este nascut pe teritoriul Federatiei Ruse si provine din structurile de forta.

El s-a nascut pe 14 aprilie 1970 intr-un sat din regiunea Cita, in sud-estul Siberiei, la granita cu China, intr-o familie de ucraineni si a crescut in orasul Tighina, pe malul drept al Nistrului. A studiat la Scoala Tehnica Militara de rachete din Harkov si la Facultatea de Jurisprudenta a Universitatii de Stat "T. Intre timp, avea deja o experienta de zece ani in cadrul organelor de militie din Transnistria.

Krasnoselski a avansat treptat in functie si in grad, ajungand in 14 ani de la un simplu angajat al militiei din Tighina la "ministru de Interne". Acum detine functia de presedinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol, la care va trebui sa renunte dupa un an de mandat.

Desi s-a prezentat drept candidat independent, Vadim Krasnoselski a fost puternic sustinut de parti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro