Cine e mitropolitul Ardealului, audiat la DNA in dosarul "Savantii inchisorilor". Streza, despre Becali: "Biserica l-a cinstit, el ne-a ajutat la Catedrala"

Cine e mitropolitul Ardealului, audiat la DNA in dosarul

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, audiat luni, 11 iulie, la DNA pentru ca a girat cartea "Iubirea milostiva si mantuitoare", scrisa de Gigi Becai in penitenciar, nu a dat declaratii jurnalistilor care-l asteptau la intrarea in sediu Directiei Anticoruptie. El a mai spus "nu am de ce sa nu ma folosesc de un bun pe care l-am luat cinstit, si inca mai am de plata la el, pentru ca cineva a vrut sa castige niste bani cu fotografia respectiva". 1976-1981 devine spiritual-asistent laInstitutului Teologic Universitar din Sibiu 1976-1986 asistent la Sectia Practica 1977-1979 suplineste lectoratul de Limba greaca si lectoratul de Limba franceza (1983-1986) 1986 suplineste disciplina de Liturgica si Pastorala , cu seminariile de practica liturgica. 1987 devine profesor universitar, titular la disciplinele: Liturgica, Pastorala si Arta crestina , precum si Indrumator de doctorat , acreditat de C.N.E.A, finalizand pana in prezent, 10 doctori in Teologie Liturgica, iar 18 doctoranzi fiind in stadiul de finalizare a tezei.

acum 86 luni (11 Jul 2016)

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, audiat luni, 11 iulie, la DNA pentru ca a girat cartea "Iubirea milostiva si mantuitoare", scrisa de Gigi Becai in penitenciar, nu a dat declaratii jurnalistilor care-l asteptau la intrarea in sediu Directiei Anticoruptie. Nici purtatorul de cuvant al Mitropoliei, Constantin Necula, nu a raspuns la telefon in ciuda insistentelor. .Mitropolitul care este profesor si conducator de doctorate la Facultatea de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu, a sustinut ca binecuvantarea pe care i-a dat-o lui Becali nu trebuie confundata cu referatele pe care le-a dat doctoranzilor sai: "Ceea ce a facut Becali in acea carte e un jurnal al lui. Faptele trecute in carte au fost facute de el. Eu i-am dat un act care putea sa-l ajute, putea sa nu-l ajute, asta depinde de legea pe care nu cei judecati au dat-o. Eu am dovedit Universitatii ca referatele pe care le-am acordat eu la tezele de doctorat, la doctoranzii mei, sunt referate stiintifice pe text, de indreptare, de opt, zece pagini. Binecuvantarea a fost nici pe o pagina in care am scris ca binecuvantam lucrarile facute de el si incredintam ca publicarea lor va sluji credinciosilor nostri. Nu m-o deranjat cu nimic, dimpotriva, mi-a facut o cinste, ca Biserica l-a cinstit pe Becali, el ne-a ajutat si pe noi la Catedrala, i-am dat Crucea Saguniana, dar atat. El face pentru bine" IPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului "Biserica l-a cinstit pe Becali" Mitropolitul a fost deranjat de faptul ca a fost audiat de Comisia de etica a Facultatii in legatura cu cartea lui Becali fara sa fie intrebat inainte. Nu m-o deranjat cu nimic, dimpotriva, mi-a facut o cinste, ca Biserica l-a cinstit pe Becali, el ne-a ajutat si pe noi la Catedrala, i-am dat Crucea Saguniana, dar atat. La un astfel de om nu poti sa contribui ca sa i se usureze lui, sa fie eliberat.?", a explicat MItropolitul. N-as vrea ca nimeni sa fie lipsit de libertate. Mitropolitul i-a reporosat omului de afaceri ca e vanitos: "S-a schi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro