Cine e fostul jucator al Stelei care a antrenat si in Liga I si a ajuns sef peste barmani in Irlanda

Cine e fostul jucator al Stelei care a antrenat si in Liga I si a ajuns sef peste barmani in Irlanda

Militarii il incorporasera de la Poiana Campina, asa cum procedasera si cu altii si cum se obisnuia pe vremea comunismului, cand Steaua si Dinamo puneau mana pe tot ce era bun si de viitor in fotbalul romanesc. La fel ca si pe Rachita, Artimon, Savoiu sau Beca, titulari obisnuiti la tineretul Stelei, si chemati din cand in cand la echipa mare. Cariera terminata la 25 de ani Cum la Revolutie s-a destramat totul, fiecare a plecat la echipa lui, iar Negoita si Rachita au ajuns la Petrolul, echipa-fanion a Ploiestiului. Lucrurile s-au asezat insa treptat si omul a reusit sa-si faca un rost si o familie departe de tara, dar cu gandul la ea. E multumit cu ce face, sotia si cele doua fete ii sunt alaturi, are si o nepotica, lucrurile merg bine, cu suisurile si coborasurile pe care fiecare le are in viata. Sa nu uite lumea ca Iordanescu a tinut in frau Generatia de Aur", e de parere fostul fotbalist si antrenor de la Petrolul.

acum 42 luni (9 Jun 2017)

Atacant fasnet, cu o viteza foarte buna si simt al golului, Negoita tocmai fusese luat de Petrolul de la Steaua. Militarii il incorporasera de la Poiana Campina, asa cum procedasera si cu altii si cum se obisnuia pe vremea comunismului, cand Steaua si Dinamo puneau mana pe tot ce era bun si de viitor in fotbalul romanesc. Aventura lui Negoita la Steaua a insemnat doi ani si 11 meciuri in Divizia A, pentru fotbalistul pe care Anghel Iordanescu, pe atunci antrenor, il aprecia mult. La fel ca si pe Rachita, Artimon, Savoiu sau Beca, titulari obisnuiti la tineretul Stelei, si chemati din cand in cand la echipa mare.

Cariera terminata la 25 de ani

Cum la Revolutie s-a destramat totul, fiecare a plecat la echipa lui, iar Negoita si Rachita au ajuns la Petrolul, echipa-fanion a Ploiestiului. Negoita n-a mai prins insa si a doua performanta, deoarece cu doi ani mai devreme o accidentare cumplita i-a distrus cariera la numai 25 de ani. Ruptura de ligamente incrucisate si menisc. In conditiile de acum mai bine de doua decenii, echivalentul expresiei Adio, fotbal! Cam asta s-a intamplat si in cazul fotbalistului care a jucat 80 meciuri pentru Petrolul si a marcat 15 goluri, desi s-a mai chinuit putin pe la ligile inferioare. Lovitura a fost grea pentru fotbalistul care la un moment dat se afla pe lista largita a lui Iordanescu pentru Mondialul din SUA. Iar ce a urmat, a fost si mai greu. Jucatorii se multumeau cu salarii de cateva sute de dolari pe luna, iar daca primeau o casa sau un apartament de la club erau cei mai fericiti din lume. Epoca miilor de euro incasati din fotbal nu incepuse, drept pentru care multi s-au trezit fara adapost financiar dupa ce au pus ghetele in cui.

A intrat fraudulos in Irlanda

Cum a fost si cazul fostului fotbalist de la Petrolul. Fraudulos, pentru ca Romania nu era si nici nu visa sa intre in Uniunea Europeana, a plecat in Irlanda, la o ruda a sotiei. L-a imprumutat cu niste bani Rachita, pentru a pute... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro