Cine dirijeaza linsarea judecatoarei Bogdan?

Fisiere atasate: Raspuns ANI.docx Dan Voiculescu a inaintat o contestatie in anulare la instanta de judecata, in care cere desfiintarea sentintei de 10 ani de inchisoare primita in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Curtea de Apel nu o sustine pe judecatoare Pretextul gonflarii scandalului de catre Antena 3 a fost un comunicat de presa dat de Curtea de Apel Bucuresti - instanta unde activeaza Camelia Bogdan - din care se intelegea ca aceasta nu ar fi informat conducerea Curtii si a sectiei din care facea parte de faptul ca va participa la seminar.

acum 101 luni (2 Mar 2016)

Fisiere atasate: Raspuns ANI.docx

Dan Voiculescu a inaintat o contestatie in anulare la instanta de judecata, in care cere desfiintarea sentintei de 10 ani de inchisoare primita in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Solicitarea fostului politican este facuta dupa o intensa campanie realizata de televiziunea Antena 3, detinuta de familia Voiculescu, impotriva judecatoarei Camelia Bogdan, presedinta instantei care a dat sentinta finala in cazul ICA si care a dispus o confiscare speciala, pe langa recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro.

Postul de televiziune din grupul Intact a acuzat-o pe Camelia Bogdan ca ar fi incasat 10.000 de lei prin participarea, ca specialist, la un seminar, iar banii ar fi provenit de la Ministerul Agriculturii, parte prejudiciata in dosarul ICA in care Dan Voiculescu a fost condamnat.

Din documentele aflate in posesia "Romaniei libere" reiese, insa, ca banii incasati de judecatoarea Camelia Bogdan provin, in realitate, dintr-un imprumut extern facut de statul roman prin Ministerul de Finante pentru a organiza un seminar destinat APIA, unde specialistii sustineau cursurile pentru ca functionarii sa invete sa deconteze corect subventii destinate agricultorilor. Tot din documente rezulta ca, inainte de a accepta sa sustina teme in cadrul seminarului destinat APIA, judecatoarea Camelia Bogdan a solicitat un punct de vedere de la Agentia Nationala de Integritate pentru a afla direct de la institutie daca s-ar afla in stare de incompatibilitate. Mai mult, Agentia a precizat ca la astfel de seminarii este indicat sa participe multi magistrati tocmai pentru ca au experienta in domeniu, deoarece instrumenteaza sau judeca dosare in care finantarile/decontarile lucrarilor agricole de catre APIA nu au fost facute corect.

"Detinerea simultana a calitatii de magistrat si a celei de formator (lector) in cadrul Proiectului avand tematica "Aplicarea viitoarei Politici Agr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro