Cine castiga "razboiul" intre sexe din bucatarie. Chef Zarnescu: Femeile sunt econome. La noi exista un

Cine castiga

Arbitru de talie internationala Anul trecut, in urma unui curs de initiere, Radu Zarnescu a obtinut din partea Asociatiei Bucatarilor din Danemarca certificatul de "judge" la nivel mondial, acest certificat dandu-i posibilitatea de a indruma echipele ACEEA la nivel regional si international sa participe in competitii de specialitate sub egida celui mai important for al lumii culinare, World Association of Chefs Societies. Show culinar de cinci stele la Cluj Radu Zarnescu spune ca bucataria reprezinta doar o parte din obiceiurile unei tari, motiv pentru care a invitat presedinti ai unor asociatii de bucatari, formatori de curente de opinie in ceea ce priveste bucataria, din cat mai multe tari, ca sa cunoasca bucataria traditionala romaneasca printr-un dialog intercultural, punand accentul pe similitudinile, respectiv diferentele culturale intre mediile noastre socio-culturale.

acum 106 luni (13 Sep 2015)

"Pe fondul unui vid al exprimarii prin mancare, in 2007 am pus la punct Campionatul International de Gatit in Aer Liber, care se constituie in unica platforma de expresie culinara in Romania.

Pornind de la acest demers initial, chef Zarnescu a creat, de-a lungul timpului, multe alte proiecte culinare: GastroShow Cooking Entertainment, Live Cooking Show, Masters of Flames, Congresul Mondial al Traditiilor Culinare. De asemenea, a inceput activitatea de consultanta in domeniul culinar propunand o noua perspectiva asupra preparatelor, a bucatariei in general.

"Nu e firesc sa arunci mancare la gunoi, chiar daca e show tv"

Chef Radu Zarnescu a criticat vehement show-urile televizate in care membrii juriului arunca un preparat sau altul la gunoi.

"Aceste emisiuni sunt binevenite, pentru ca au un rol educativ, in sensul ca le prezinta romanilor diverse mancaruri si le deschide apetitul de a aranja mancarea pe o farfurie, nu sa o tranteasca intr-o strachina. Apoi, se deschide romanilor si ideea de Chiar daca mancarea are gust foarte bun, trebuie sa isi placa sa o , mai intai, cu ochii. Pe de alta parte, nu pot admite sa arunci mancarea la gunoi, in timp ce in lume mor zeci de mii de copii pentru ca nu au ce manca. Cate 20-30 de kilograme de peste, pentru cateva portii. Dar, ca sa fim sinceri pana la capat, femeia in bucatarie este de anduranta", explica Radu Zarnescu secretul pentru care barbatii sunt mai buni ca bucatari.

Arbitru de talie internationala

Anul trecut, in urma unui curs de initiere, Radu Zarnescu a obtinut din partea Asociatiei Bucatarilor din Danemarca certificatul de "judge" la nivel mondial, acest certificat dandu-i posibilitatea de a indruma echipele ACEEA la nivel regional si international sa participe in competitii de specialitate sub egida celui mai important for al lumii culinare, World Association of Chefs Soc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro