Cine beneficiaza de noile salarii marite

In aceasta categorie intra personalul din administratie, cultura, justitie, ordine publica si siguranta nationala, unitati de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare, diplomatie, personalul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si al Caselor de Asigurari de Sanatate Judetene. Trebuie sa vorbim despre faptul ca toti bugetarii din Romania au nevoie de salarii decente, pentru ca toata tara sau societatile comerciale, oamenii, cetatenii au nevoie de servicii publice de calitate, or, daca vrei sa ceri calitate si eficienta de la un sistem administrativ, trebuie sa fie platit bine", a comentat Dragnea.

acum 101 luni (2 Dec 2015)

Legea de aprobare a ordonantei de urgenta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis, dupa ce a fost adoptata de Camera Deputatilor cu sprijinul tuturor partidelor politice, in conditiile in care anul viitor sunt programate alegeri locale si parlamentare. Amendamentul privind majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie a fost introdus la propunerea PSD intr-o ordonanta de urgenta a Guvernului Ponta (35/2015) care prevedea majorarea salariilor din sanatate cu 25%. In aceasta categorie intra personalul din administratie, cultura, justitie, ordine publica si siguranta nationala, unitati de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare, diplomatie, personalul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si al Caselor de Asigurari de Sanatate Judetene.

Interpretari diferite

Aplicarea acestui amendament provoaca deja controverse chiar in randurile deputatilor din Comisia de munca, unde a fost intocmit raportul votat de plen. Astfel, Florin Iordache (PSD) sustine ca majorarea de 10% se aplica si parlamentarilor, mai putin celor cu functii de conducere. Acestia din urma au beneficiat deja de majorari printr-o ordonanta a Guvernului Ponta, prin care au crescut indemnizatiile a 68 de inalti demnitari - presedintele Romaniei, premierul, ministrii, presedintii celor doua Camere, membrii Birourilor Permanente sau sefii serviciilor secrete. Cum modificarile s-au facut pe ultima suta de metri, la momentul votului din plen, din 11 noiembrie, estimarile oficialilor din guvernul interimar, aflat in functie la aceea data, s-au dovedit contradictorii. La dezbaterile din Comisia de munca, reprezentantii Ministerului Finantelor au estimat un efort bugetar de 5 miliarde de lei. Ulterior, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat ca efortul bugetar este de 1,5 miliarde lei, iar impactul va fi de 0,2% din PIB. Premierul Dacian Ciolos a declarat ca, dupa majorarea cu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro