Cine au fost cei mai grobieni politicieni in 2017. Un rezumat al mitocaniei politice

Fotografia a urcat-o pe pagina sa de Facebook, unde a insotit-o de un mesaj dur la adresa lui Daniel Constantin: "Si uite asa, mi-am luat ramas bun de la Daniel Constantin, atunci cand mi-am dat demisia din copresedinte ALDE Botosani. "Nu v-a stricat nimeni rozeta" In discursul sau, Bacalbasa a facut referire si la orasul Vaslui, aspect ce a starnit nemultumiri din partea deputatului PMP de Vaslui, Corneliu Bichinet, care i-a oferit o replica la fel de acida: "Ati trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judetul Vaslui si nu v-a stricat nimeni rozeta". Pe 6 decembrie, in contextul in care PSD se pregatea sa modifice legile Justitiei, senatorul social-democrat Serban Nicolae si deputata USR Cosette Chichirau au avut urmatorul schimb de replici, transmis, live, pe Facebook, de catre deputata USR: Cosette Chichirau: Penalii ne conduc.

acum 69 luni (3 Jan 2018)

Fostul presedinte Traian Basescu si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au oferit primul schimb de replici suburban din Parlament. In martie 2017, Traian Basescu a propus o comisie de ancheta care sa cerceteze firmele cu porci detinute de fiul liderului PSD, in contextul in care Guvernul Grindeanu acordase subventii crescatorilor de porcine. "Apropo de ferma de porci, domnule Basescu, nu stiam ca aveti si aceasta specializare", a spus Liviu Dragnea, in plen. "Pai v-am crescut, domnule Dragnea!", a raspuns Basescu din sala, in aplauzele colegilor de partid.

Tot in primavara, Calin Popescu Tariceanu l-a dat afara din partid, cu scandal, pe Daniel Constantin. Fotografia a urcat-o pe pagina sa de Facebook, unde a insotit-o de un mesaj dur la adresa lui Daniel Constantin: "Si uite asa, mi-am luat ramas bun de la Daniel Constantin, atunci cand mi-am dat demisia din copresedinte ALDE Botosani. Acum cand vad ca face scandalul acesta, el fiind un nimeni absolut, as vrea sa-i arat ce am si in partea din fata!".

In aprilie, intr-o sedinta a conducerii Senatului, liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, a lansat o serie de jigniri - "la microfon, ca sa ramana intregistrate"- catre senatorul USR Mihai Gotiu, printre care: "se dovedeste a fi analfabet si confunda semantica cu semiotica"; "nu ma deranjeaza nici macar ca doarme in plenul Parlamentului si ca sare matreata din el"; "faptul ca unii se comporta ca mucii de pe piept ai lui Nicusor Dan nu ma intereseaza"; "nu pot fi avocatul nici al nespalatilor si nici al prostilor, asa ca sunteti in siguranta". Iar presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu doar ca n-a incercat sa-l tempereze pe Serban Nicolae, ci i-a spus ca "nu merita sa ne mai enervam", apoi l-a amenintat pe Mihai Gotiu ca-i taie microfonul si, in final, l-a poftit afara din sala.

"Faci fractura daca mai dai cu labele"

Singurul lucru prin care s-a remarcat depu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro