Cine arunca in ridicol Armata Romana. Sau despre modelul tradatorilor | OPINIE

Cu totii au putut vedea ca apararea coastei Marii Negre ar fi un exercitiu imposibil in cazul unui atac inopinat, ca vreme de aproape 15 ani fregatele cumparate de la englezi au ramas neechipate, ca singurul submarin romanesc este de provenienta sovietica si ar trebui scos la pensie fiindca nu mai e bun de nimic, ca avem prea putine avioane, prea putine ambarcatiuni de dimensiuni medii, ca trebuie investiti multi bani in baterii de coasta si ca nu e suficient sa ne culcam cu gandul ca americanii ne vor apara, fara ca noi sa miscam un deget.

acum 83 luni (18 Aug 2017)

Klaus Iohannis este primul presedinte roman care sugereaza ca armata se afla in dificultate si ca in caz de nevoie nu ne poate apara, fiindca nu are cu ce. Nu e nimic nou in spusele presedintelui, doar o forma de realism preventiv, care s-ar putea sa nu ajute, fiindca Guvernul, ramas fara bani in prag de iarna, e posibil sa amane din nou achizitiile de tehnica militara.

De un sfert de secol incoace, industria de aparare autohtona a fost neglijata intentionat, ca parte a unei traditii de autosabotare, de dezarmare pacifista in fata rusilor, care privesc procesul nostru de descompunere nationala cu incantare si speranta.

Nu insiruiri de idei de-a gata infasurate in cuvinte bombastice sau expresii de carton, ci lucruri clare, care nu doar sa poata fi intelese de toata lumea, ci si sa fie puse in aplicare de guvernele ce urmeaza, sa aiba o sustinere generala, fiindca sunt cu adevarat scopurile noastre nationale. Klaus Iohannis a enuntat de Ziua Marinei, in mod indirect, o astfel de idee, atunci cand a declarat ca "un stat nu poate fi cu adevarat puternic daca nu are capacitatea de a-si proteja cetatenii si de a le asigura securitatea", explicand mai departe ca, in acest sens, Romania are nevoie de "o armata inzestrata si pregatita sa faca fata cu succes provocarilor actuale, iar aceasta implica eforturi deosebite in ceea ce priveste dotarea si modernizarea".

Toata demonstratia facuta de Ziua Marinei a aratat lumii cat de precara este tehnica militara a Romaniei, cat de dezinteresati sunt politicienii romani de siguranta nationala. Cu totii au putut vedea ca apararea coastei Marii Negre ar fi un exercitiu imposibil in cazul unui atac inopinat, ca vreme de aproape 15 ani fregatele cumparate de la englezi au ramas neechipate, ca singurul submarin romanesc este de provenienta sovietica si ar trebui scos la pensie fiindca nu mai e bun de nimic, ca avem prea putine avioane, prea putine ambarcatiuni de dimensiuni medii, ca trebuie investiti multi ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro