Cine a inventat telefonul mobil si cum aratau primele modele

Cine a inventat telefonul mobil si cum aratau primele modele

Aparatele produse de ei in anul1946 nu valorau nimic daca nu erau insotite de un echipament care depasea 35 de kilograme. Ajuns la venerabila varsta de 89 de ani, parintele telefonului mobil mai afirmat si cu alte ocazii ca este in continuare pasionat de telefonia mobila si de noile gadgeturi.

acum 56 luni (27 Mar 2018)

Piata gadgeturilor a explodat in special in ultimul deceniu 10 ani, alimentata si de o concurenta acerba intre producatori. Insa telefonul mobil are o istorie mult mai lunga, care a inceput in urma cu mai bine de un secol. Scandinavul a reusit sa puna la punct un sistem prin care s-a conectat la firele de telefon fix prin intermediul unei antrene bifilare. Astfel a avut loc prima convorbire telefonica intre Ericsson, care se afla in masina sa, si un alt om de afaceri suedez. Primele aparate cantareau zeci de kilograme Aproape 30 de ani mai tarziu, in 1938, au aparut primele aparate walkie talkie, folosite pe front in timpul razboiului.

Americanii de la Bell Systems au facut urmatorul pas, la scurt timp de la incheierea razboiului. Aparatele produse de ei in anul1946 nu valorau nimic daca nu erau insotite de un echipament care depasea 35 de kilograme. Intr-un interviu acordat BBC, acesta a dezvaluit ca primele sale telefoane au costat 3.500 de dolari, echivalentul a 7.000 de dolari in 2003 (anul in care a avut loc discutia). Ajuns la venerabila varsta de 89 de ani, parintele telefonului mobil mai afirmat si cu alte ocazii ca este in continuare pasionat de telefonia mobila si de noile gadgeturi. Martin Cooper si-a exprimat convingerea ca tehnologia va continua sa evolueze si a afirmat ca este convins ca pe viitor telefoanele mobile vor avea dimensiuni din ce in ce mai reduse, iar cu timpul se vor transforma in cipuri, care vor fi implantate dupa ureche. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro