Cine a inventat, de fapt, telefonul. Urechea mecanica a starnit indignarea cercetatorilor cu 15 ani inainte de Bell

Cine a inventat, de fapt, telefonul. Urechea mecanica a starnit indignarea cercetatorilor cu 15 ani inainte de Bell

Multe din inventiile care au revolutionat omenirea apartin altor personae decat cele care au obtinut patentul iar cei care au avut sclipirea de inteligenta ori au petrecut ani in sir in laboratoare au ramas ilustri anonimi. Avea doar 27 de ani cand a inventat telefonul si marea descoperire a fost prezentata pe 26 octombrie 1861 in sala de conferinte a Societatii de Fizica din Frakfurt pe Main in fata unui cerc restrans de specialisti.

acum 67 luni (28 Mar 2016)

Multe din inventiile care au revolutionat omenirea apartin altor personae decat cele care au obtinut patentul iar cei care au avut sclipirea de inteligenta ori au petrecut ani in sir in laboratoare au ramas ilustri anonimi.

Romanul Nicolae Paulesco (1869-1931) este cel care a inventat de fapt insulina, tratamentul care a salvat vietile a milioane de oameni in ultimul secol. Profesorul de fizica si matematica Johann Philipp Reiss a fost cel care a contruit primul telefon in stare de functionare. 15 ani mai tarziu, pe 14 februarie 1876, a fost depusa cererea de patentare in America de catre Alexander Graham Bell. In aceeasi perioada, Elisha Gray a facut cerere de patentare pentru un aparat perfectionat dupa cel contruit de profesorul Reiss.

Johann Reiss si-a inchinat activitatea cercetarilor stiintifice in micul laborator pe care il avea in incinta scolii din Friederichsdorf. Multi ani s-a straduit sa construiasca o masina care sa functioneze pe puterea aburilor, dar nu a reusit sa lase decat schitele unei masini cu aburi. El a construit prima pompa de apa intemeiata pe principiile de azi ale aspiratiei si respingerii aerului cu ajutorul vidului. Profesorul a construit o camera obscura pe care a montat-o pe catedra fiind in stare sa supravegheze elevii fara a ridica privirea. Printre inventiile sale s-a aflat si aparatul prin care sunetele vocii omenesti erau transmise si auzite din departare. Avea doar 27 de ani cand a inventat telefonul si marea descoperire a fost prezentata pe 26 octombrie 1861 in sala de conferinte a Societatii de Fizica din Frakfurt pe Main in fata unui cerc restrans de specialisti.

Telefonul lui Johann Reiss FOTO wikipedia.org

Tanarul profesor de provincie a reusit sa-i uimeasca pe savanti. De fapt, urechea mecanica corespunde acelei parti din telefonul de astazi in care noi vorbim. A construit o mica masina cu ajutorul unei iglite si a unor sarme de cup... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro