Cine a infipt Baltagu-n branza. "Opinia doamnei Tunegaru reprezinta un caz clasic de abordare semidocta a corectitudinii politice"

Cine a infipt Baltagu-n branza.

> Culmea, sugestia a pornit de la o postare a profesoarei de romana Cristina Tunegaru, cea care si-a castigat o imagine de luptatoare impotriva metehnelor sistemului de invatamant romanesc ca si impotriva slugarniciei sistemului, dupa ce a criticat o "vizita de lucru" pe tipic comunist pe care primarita Firea a facut-o la o scoala generala din Drumul Taberei.

acum 19 luni (10 Oct 2017)

>

Culmea, sugestia a pornit de la o postare a profesoarei de romana Cristina Tunegaru, cea care si-a castigat o imagine de luptatoare impotriva metehnelor sistemului de invatamant romanesc ca si impotriva slugarniciei sistemului, dupa ce a criticat o "vizita de lucru" pe tipic comunist pe care primarita Firea a facut-o la o scoala generala din Drumul Taberei.

Ca fost elev, tata si amator de lectura, consider si eu (atat de relevant sunt ca persoana) ca Sadoveanu este un autor de lecturi plictisitoare si irelevante. Iar romanul Baltagul nu face decat sa evoce fidel un model de comportament familial din perioada in care se desfasoara actiunea.

Opinia doamnei Tunegaru reprezinta un caz clasic de abordare semidocta a corectitudinii politice.

Argumentul invocat de Tunegaru, cum ca bataia in familie este un exemplu prost pentru elevi, este cel putin penibil. Sa le prezinte cat mai fidel diferite realitati copiilor si sa le explice, in cazuri de genul asta, unde greseau inaintasii si, eventual, de ce!? Sa le dezvolte discernamantul, gandirea critica si capacitatea de a analiza si pune in perspectiva?! Cand de dragul de a poza intr-o minte luminata si moderna repeti pe "nemestecate" niste principii altminteri sanatoase. Un tip de superficialitate hipstereasca din ce in ce mai prezent in societate, de natura sa afecteze, in fapt, tocmai cauza modernismului pe care se presupune ca il sustin.

Si, din pacate, atat corectitudinea politica, cat si feminismul sau liberalizarea relatiilor homosexuale, ca sa ma refer la principalele teme ale evolutiei sociale din ultimele decenii, "se bucura" de o multime de apostoli nauci care recita slogane la nunta si fredoneaza slagare in biserica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro