Cine a fost prima Miss Romania, tanara orfana in varsta de 17 ani care a castigat titlul de cea mai frumoasa femeie in 1929

Cine a fost prima Miss Romania, tanara orfana in varsta de 17 ani care a castigat titlul de cea mai frumoasa femeie in 1929

Se tine seama atat de perfectiunea trasaturilor cat si de frumusetea liniilor, de gratia miscarilor si gingasia infatisarii" In urma preselectiilor, in primul concurs Miss Romania au ramas 72 de tinere, printre care si Magda Demetrescu, de 17 ani, din Bucuresti. La Miss Univers, concurs de frumusete la care au participat 40 de concurente din toata lumea, romanca a castigat locul sase si a primit 100 de dolari si un ceas-bratara.

acum 85 luni (9 Feb 2016)

Pentru prima data in Romania, in 1929, la initiativa unei reviste s-a organizat concursul Miss Romania. E o splendida lupta data pe judete, pe regiuni, pe tara si lupta se va da apoi cu frumusetile de pe intregul glob.

Anuntul a atras atentia si tinerei Magda Demetrescu, de 17 ani, din Bucuresti. Dupa ce mama ei murise la sase saptamani dupa nastere, iar tatal pierise si el pe vremea cand fata avea 5 ani, Magda fusese infiata si crescuta de o matusa. In competitia organizata in premiera in Romania s-au inscris alte cateva sute de tinere frumoase din intreaga tara.

800 de tinere au fost atrase de concurs Potrivit publicatiei organizatoare, la prima competitie Miss Romania s-au inscris aproximativ 800 de tinere. "S-a crezut, la inceput, ca lumea feminina nu va da importanta cuvenita acestei initiative, care a introdus si la noi un obiceiu de mult adoptat in tarile cele mai civilizate de pe glob. Totusi, in ziua fixata pentru alegerea , 800 de concurente, frumoase din toate unghiurile tarii, au defilat in fata juriului exigent, raspandind in jurul lor farmecul tineretii si al distinctiei", relata presa din martie 1929. Participantele aveau intre 16 si 25 de ani, nu erau maritate si, asa cum cereau conditiile impuse de organizatori, aveau o moralitate desavarsita. Regulamentul de concurs mai prevedea: "Candidatele, la prezentare in fata comitetului sau juriului din Bucuresti, nu trebuie sa poarte corsete sau brasiere, sau sa fi intrebuintat fard; Se tine seama atat de perfectiunea trasaturilor cat si de frumusetea liniilor, de gratia miscarilor si gingasia infatisarii" In urma preselectiilor, in primul concurs Miss Romania au ramas 72 de tinere, printre care si Magda Demetrescu, de 17 ani, din Bucuresti. Din juriul competitiei au facut parte personalitati ale vremii printre care s-au numarat ministrul de interne Alexandru Vaida-Voevod, profesorul Tzigra Samurcas, printesa Alexandrina Cantacuzino, scriitorul Liviu Rebreanu.

A lesinat l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro