Cine a fost autorul celei mai mari escrocherii inregistrate in comunism. Povestea din spatele celebrului film romanesc "Secretul lui Bachus"

Cine a fost autorul celei mai mari escrocherii inregistrate in comunism. Povestea din spatele celebrului film romanesc

In perioada regimului comunist, infractiunile de natura economica, fraudele si daunele produse avutului obstesc erau considerate la fel de grave precum crimele, iar autorii erau pedepsiti cu moartea. Prejudiciu de 10 milioane de lei In timp, gestionarul a dezvoltat o intreaga retea mafiota in care au fost implicati oameni cu functii inalte, conducatori de institutii si negustori de magazine care puneau in circulatie bautura masluita in depozitul din Bucuresti. Se spune ca, de alungul celor opt ani de afacere necurata, Stefanescu ar fi procesat 280 de tone de produse alcoolice, adica aproximativ 28 de cisterne. In perioada 1971-1978, conform estimarilor prezentate de presa comunista, peste 400.000 de litri de vin au fost introdusi ilegal in circuitul dezvoltat de Stefanescu.

acum 45 luni (2 Mar 2016)

In perioada regimului comunist, infractiunile de natura economica, fraudele si daunele produse avutului obstesc erau considerate la fel de grave precum crimele, iar autorii erau pedepsiti cu moartea.

Cea mai mare escrocherie financiara din vremea lui Ceausescu se leaga de numele lui Gheorghe Stefanescu, un gestionar de bauturi alcoolice din Bucuresti care a reusit, in opt ani, sa dezvolte o imensa retea mafiota si sa pacaleasca statul cu sume fabuloase vanzand bauturi falsificate. Vin de 7 lei litrul, vandut cu 9 lei Gheorge Stefanescu era, la inceputul anilor '70, un simplu gestionar de bauturi alcoolice al unui magazin situat in capitala, pe strada Grivitei. Gestionarul, care aducea fraudulos cantitati importante de vin din Vrancea, amesteca bauturi de calitate inferioara, foarte ieftine, cu bauturi de calitate superiora si vindea produsul finit la pretul bauturii scumpe. La un amestec de vin de 7 lei litrul cu vin mai scump, de 9 lei litrul, produsul finit era vandut cu pretul cel mai mari. Aceeasi reteta a fost folosita de gestionar cu succes si la rachiu. De la "cupajarea" bauturilor ieftine cu cele scumpe, Stefanescu a avansat in timp escrocheria la amestescul vinului cu chimicale. Stefanescu lucra direct cu podgoria de la Cotesti, unde productia era raportata ca fiind micsorata de calamitati inventate. Circuitul escrocherei, construit de Stefanescu de-a lungul celor opt ani, includea nu doar bautura falsificata, ci si acte de gestiune false. Bautura era botezata cu alcool etilic furat cu acte in regula de la intreprinderile Biofarm si Policolor. Prejudiciu de 10 milioane de lei In timp, gestionarul a dezvoltat o intreaga retea mafiota in care au fost implicati oameni cu functii inalte, conducatori de institutii si negustori de magazine care puneau in circulatie bautura masluita in depozitul din Bucuresti. Ancheta finala a scos la iveala faptul ca in reteaua lui Gheorghe Stefanescu fusesera implicati si militieni si activisti de partid. Se spune ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro