Cine a fost Alla Bayanova, regina romantelor, considerata cea mai frumoasa femeie din Bucurestiul interbelic

Cine a fost Alla Bayanova, regina romantelor, considerata cea mai frumoasa femeie din Bucurestiul interbelic

Numele Allei Bayanova a fost celebru in Romania, in perioada interbelica si in anii de dupa razboi. Interzisa de Ceausescu Din cauza faptului ca s-a incapatanat sa cante romante rusesti intr-o perioada in care rusii nu erau bine vazuti in Romania, cantareata a avut de suferit. A continuat sa urce pe scena si sa cante romante rusesti pana la varsta de 95 de ani. Alla Bayanova s-a stins din viata la 97 de ani, pe 30 august 2011 intr-un spital din Moscova, rapusa de leucemie.

acum 66 luni (29 Jul 2016)

Numele Allei Bayanova a fost celebru in Romania, in perioada interbelica si in anii de dupa razboi. Cantareata cu timbru deosebit care interpreta intr-un stil inconfundabil romante rusesti si tiganesti a fost ani la rand cap de afis in nenumarate spectacole din Bucuresti. In spatele scenei, Alla Bayanova a fost o femeie de o frumusete deosebita, admirata si invidiata in egala masura. Tatal Levitki era un cunoscut cantaret care adoptase numele de scena Baianov. La varsta de 4 ani, Alla a plecat cu familia in strainatate. S-au stabilit la Paris unde Alla a absolvit o scoala privata de pe langa o manastire catolica. Dupa primele aparitii pe scenele de la Paris, Alla Bayanova a fost asemuita cu Edith Piaf, datorita timbrului vocal deosebit.

Cea mai frumoasa femeie din Bucurestiul interbelic Dupa ce deja cunoscuse succesul la Paris si concertase in mai multe tari ale Europei, Alla s-a stabilit in Romania. S-a mutat la Bucuresti in 1934 impreuna cu familia si a devenit nu doar una dintre cele mai apreciate artiste ale Bucurestiului, ci si una dintre cele mai frumoase femei ale capitalei. Asa cum scria presa vremii, cantareata de romante rusesti a fost considerata cea mai frumoasa femeie din Bucuresti, intr-o anumita perioada. Ani buni a cantat in diferite restaurante din Bucuresti, acompaniata de un cunoscut virtuoz - Petre Lescenko. Interzisa de Ceausescu Din cauza faptului ca s-a incapatanat sa cante romante rusesti intr-o perioada in care rusii nu erau bine vazuti in Romania, cantareata a avut de suferit. A fost inchisa vreme de un an intr-un lagar din Romania. Si-a continuat cariera multi ani dupa instalarea comunistilor la putere, insa in perioada conducerii lui Ceausescu a cazut in dizgratie."In perioada conducerii lui Ceausescu, eu am fost o cantareata "interzisa", marturisea Alla Bayanova. Hartuita de Securitate, cantareata a vrut sa plece din Romania.

A urcat pe scena pana la 97 de ani In Rusia a reusit sa plece la finalul anilor 80. In... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro