Cinci semne care iti spun ca faci accident vascular cerebral. Simptomele care trebuie sa te trimita la spital

Cinci semne care iti spun ca faci accident vascular cerebral. Simptomele care trebuie sa te trimita la spital

Potrivit neurologului Nicolae Bogdan, din Salaj, accidentul vascular apare fie atunci cand un vas de sange se rupe si apare hemoragia, avand de-a face cu un accident vascular hemoragic, fie cand un vas de sange de la nivelul creierului se infunda, producandu-se infarctul cerebral sau accidentul vascular ischemic.

acum 74 luni (21 Feb 2015)

Potrivit neurologului Nicolae Bogdan, din Salaj, accidentul vascular apare fie atunci cand un vas de sange se rupe si apare hemoragia, avand de-a face cu un accident vascular hemoragic, fie cand un vas de sange de la nivelul creierului se infunda, producandu-se infarctul cerebral sau accidentul vascular ischemic. Medicul spune ca aceste evenimente produse la nivelul creierului sunt traduse de organism prin mai multe simptome, care trebuie sa-l trimita la cel mai apropiat spital pe cel ce le manifesta. Pacientul poate prezenta tulburari de vorbire, concretizate in special prin dificultati in articularea cuvintelor

4.Se poate observa, in principiu de catre cei din jur, o asimetrie faciala. Dr. Bogdan spune ca este vorba despre o asimetrie evidenta, instalata brusc, care nu poate fi confundata cu asimetria usoara pe care o avem cu totii la nivel fetei. Cefalee (durere de cap), ce apare doar in accidentul vascular hemoragic, cel ischemic fiind fara durere. Potrivit neurologului, durerea are intensitati variabile, de la durere de intensitate variabila pana la durere atroce.

La oricare dintre aceste simptome, pacientul trebuie sa se prezinte cat mai repede la cea mai apropiata Unitate de Primire a Urgentelor. Din momentul in care a inceput atacul, in maximum doua - trei ore pacientul trebuie sa fie vazut de un neurolog. Este bine ca, in cazul in care prezinta astfel de msiptome, sa nu mai piarda timpul mergand pe la medicul de familie, ci sa se duca direct la Urgente. In cazul accidentelor vasculare este mult mai de dorit o supradiagnosticare, decat lipsa unui astfel de diagnostic", spune Nicolae Bogdan.

Neurologul spune ca, de intervalul de tim scurs de la debutul accidentului pana la inceperea tratamentului depind nu numai sansele de supravietuire, dar si gradul de recuperare ulterioara. "In momentul in care un vas de sange se infunda, o parte din neuroni sunt complet lipsiti de sange si mor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro