Cinci romani arestati in Sicilia, acuzati de exploatarea altor romani

Cinci romani arestati in Sicilia, acuzati de exploatarea altor romani

Persoanele arestate - acuzate de trafic de persoane, exploatare de prostituate si exploatare sexuala de minori - au fost incarcerate. Un muncitor agrocol din Mali - care avea permis de munca - a fost ucis prin impuscare, saptamana trecuta, in sudul Calabriei, din cauza ca ar fi intrat ilegal pe o proprietate, cu scopul de a recupera materiale de constructie in vederea imbunatatirii locuintei altor muncitori agricoli migranti.

acum 72 luni (6 Jun 2018)

In cadrul anchetei, la Ragusa, in Sicilia, s-a descoperit ca atat minori, cat si batrani se afla intre persoanele exploatate, a precizat politia.

In total 13 muncitori - unii analfabeti sau fara adapost - au fost inselati, crezand ca vin in Italia la un loc de munca corect remunerat si o locuinta.

Persoanele arestate - acuzate de trafic de persoane, exploatare de prostituate si exploatare sexuala de minori - au fost incarcerate.

Muncitorii in domeniul agricol din Italia se confrunta de mult timp cu probleme precum plata unor salarii mult inferioare celor sindicalizati si conditii de munca rele.

Ei depind adesea de intermediari in gasirea unor locuri de munca cu ziua.

Descinderi anterioare in livezi si la culturi agricole au relevat ca sunt exploatati atat muncitori din Africa si Europa - inclusiv din Polonia, Ucraina si Bulgaria -, cat si italieni.

Un muncitor agrocol din Mali - care avea permis de munca - a fost ucis prin impuscare, saptamana trecuta, in sudul Calabriei, din cauza ca ar fi intrat ilegal pe o proprietate, cu scopul de a recupera materiale de constructie in vederea imbunatatirii locuintei altor muncitori agricoli migranti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro