Cinci ponturi de setare metala pentru succes garantat explicate de psihologi: "Daca ne gandim la esec, totul e pierdut"

Cinci ponturi de setare metala pentru succes garantat explicate de psihologi:

Psihologii spun ca este crucial sa gandim pozitiv in orice situatie. Este o dovada de tarie de caracter sa recunosti cand ai gresit si sa mergi mai departe", mai spune psihologul. Citeste si: Ponturile unui sef de resurse umane: "M-am saturat sa vad in CV-uri: dornic sa lucrez in echipa, comunicativ, disponibil la program prelungit" Cele patru mari obstacole care ne impiedica sa fim fericiti

acum 93 luni (28 Feb 2016)

Psihologii spun ca este crucial sa gandim pozitiv in orice situatie. Principiul de baza este sa gandim ca vom reusi. Daca ne gandim la esec inainte sa facem un lucru, atunci cam totul este pierdut. Asta nu inseamna sa nu avem emotii, dar este important sa le putem controla. De exemplu, daca mergem la un interviu de angajare gata resemnati ca nu-l vom lua, atunci nu are rost sa mergem. Este bine sa gandim si sa ne repetam mereu in gand fraza: . Daca spunem aceste lucruri de multe ori atunci si creierul nostru va incepe sa creada. Daca mergem la un interviu cu teama de esec, atunci vom fi stresati, ne vom fastaci si vom da impresia ca suntem nesiguri, ca avem ceva de ascuns", spune psihologul Ana Maria Rusizan.

Fiti realisti si cereti ajutor la nevoie

Un alt principiu al succesului este sa ne stabilim scopuri realiste. "Atunci cand ne propunem sa reusim intr-un domeniu trebuie sa fim realisti. Trebuie sa ne cunoastem foarte bine, sa stim ce putem si ce nu putem face.

Perseverenta este calea spre succes

Perseverenta este cruciala daca vrem sa avem succes. Este posibil ca uneori sa avem si esecuri, dar nu trebuie sa fim demoralizati. Trebuie sa stim cum sa trecem peste aceste piedici. Nu trebuie sa privim inapoi si sa avem regrete ani intregi. Trebuie sa fim perseverenti si sa nu renuntam. Trebuie sa lasam rapid in urma esecul si sa o luam de la capat", mai spune specialistul.

Recunoasteti cand ati gresit

Nu este om care sa nu faca greseli, dar modul in care ni le asumam este foarte important. Oamenii care spun mereu ca ei nu gresesc si incearca sa dea vina pe altii nu sunt oameni de succes. Este o dovada de tarie de caracter sa recunosti cand ai gresit si sa mergi mai departe", mai spune psihologul.

Munca este unul dintre principiile succesului

Succesul nu este un talent nativ, el se clad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro