Cinci persoane au fost internate in Spania, suspecte de Ebola

Cinci persoane au fost internate in Spania, suspecte de Ebola

Aproximativ 50 de persoane care au intrat in contact cu asistenta se afla sub supraveghere medicala, iar autoritatile spaniole desfasoara o ancheta pentru identificarea tuturor locuitorilor din regiune care ar fi expusi riscului de infectare cu virusul Ebola, mai ales ca asistenta medicala a prezentat simptomele imbolnavirii in 30 septembrie si a fost spitalizata de-abia la 6 octombrie. Rapiditatea si pericolul ce deriva din aceasta sunt aduse de faptul ca, pentru prima data, sunt afectate mari aglomeratii urbane si nu sate izolate - de aceea este si atat de greu de combatut aceasta epidemie. Cel mai des, epidemiile Ebola au pornit de la maimute - cimpanzei, gorile, dar si de la o specie de antilopa. Perioada de incubare - adica timpul care trece de la infestare pana la manifestarea primelor simptome - este cuprinsa intre 2 si 21 de zile.

acum 72 luni (8 Oct 2014)

Potrivit cotidianului "El Pais", ea de-a cincea persoana internata este o infirmiera care a intrat in contact cu asistenta medicala infectata cu virusul Ebola. In afara de asistenta medicala, alte trei persoane se afla sub observatie in spitalul din nordul Madridului: o alta infirmiera, un inginer, in cazul caruia testele initiale au iesit negative, si sotul bolnavei, care prezinta un "risc ridicat" de imbolnavire. Asistenta medicala face parte din echipa care a tratat doi misionari spanioli afectati de virus si care au murit la 12 august si respectiv 25 septembrie. Aproximativ 50 de persoane care au intrat in contact cu asistenta se afla sub supraveghere medicala, iar autoritatile spaniole desfasoara o ancheta pentru identificarea tuturor locuitorilor din regiune care ar fi expusi riscului de infectare cu virusul Ebola, mai ales ca asistenta medicala a prezentat simptomele imbolnavirii in 30 septembrie si a fost spitalizata de-abia la 6 octombrie. Spaniolii au cheltuit aproximativ un milion de euro pentru a asigura carantina atunci cand au repatriat primul cetatean spaniol infestat cu Ebola. A fost vorba despre preotul romano-catolic Miguel Pajares Viejo, in varsta de 75 de ani. El a fost repatriat la inceputul lunii august si a fost tratat la Spitalul Carlos al III-lea din Madrid, El a contractat virusul in Liberia, la spital Sfantul Iosif din Monrovia, capitala tarii. Atunci cand a fost depistat cu virusul, preotul Miguel Pajares se afla deja in carantina, alaturi de alti cinci misionari, dupa ce un director al spitalului murise, duminica, din cauza infestarii. Preotul lucra in Liberia de mai bine de 50 de ani, din care ultimii sapte ani i-a petrecut lucrand la Spitalul Sfantul Iosif.

Astfel, in total, cele doua ministere vor primi inca 25 de milioane de lei pentru a lua masurile necesare astfel incat sa fie pregatite pentru a raspunde in cazul in care vor trebui sa trateze un pacient infestat cu virusul Ebola. Riscul ca virusul extrem de contagios sa ajung... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro