Cinci obiceiuri pe care le-au adoptat scriitorii pentru a-si crea operele

Cinci obiceiuri pe care le-au adoptat scriitorii pentru a-si crea operele

De asemenea, autorul romanului "Pentru cine bat clopotele" se trezea devreme si scria pana dupa-amiaza cand se oprea pentru alte activititati cum ar fi pentru a petrece timp cu sotia, pentru a vana sau pentru a bea alaturi de prieteni. 50 de cesti Autorul "Comediei umane", Honore de Balzac,obisnuia sa bea 50 de cesti de cafea pe zi, considerand ca atunci cand bem cafea, "ideile marsaluiesc precum o armata".

acum 34 luni (24 Aug 2017)

Intinsi pe canapea

Truman Capote s-a numit "un autor orizontal" datorita manierei in care scria. Pe parcursul procesului de scriere, Capote schimba bauturile, trecand de la cafea, la ceai de menta, la sherry, la martini, toate in timpul unei singure zile.

Primele doua versiuni ale unui text le scria in creion sau pix, astfel ca nu avea nevoie neaparata de birou. Totusi, se pare ca pentru versiunea finala, folosea o masina de scris, insa acest lucru nu il facea sa se ridice din pat, sustinand masina pe genunchi, dupa cum informeaza writetodone.com.

Cateva propozitii pe zi

James Joyce (foto: dreapta) este considerat unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului trecut, fiind renumit in special pentru romanul "Ulise" care, grosier vorbind, urmareste cum isi petrece personajul Leopold Bloom, o zi obisnuita. Una dintre urmarile pe care impactul romanului le-a avut este ca admiratorii lui Joyce din intreaga lume sarbatoresc data de 16 iunie sub numele de Bloomsday.

Daca multi autori si-au impus o limita de pagini pe care sa o scrie zilnic, Joyce facea poate unul dintre cele mai dificile lucruri: isi lua timp.

Spre deosebire de "autorii orizontali", Hemingway scria doar in picioare, la fel si Charles Dickens, Virginia Woolf, Lewis Carroll sau Philip Roth.

De asemenea, autorul romanului "Pentru cine bat clopotele" se trezea devreme si scria pana dupa-amiaza cand se oprea pentru alte activititati cum ar fi pentru a petrece timp cu sotia, pentru a vana sau pentru a bea alaturi de prieteni.

Dezbracat sau nu

Se spune ca autorul celebrului roman "Mizerabilii", Victor Hugo (foto: dreapta), ar fi scris dezbracat pentru ca ii ordona valetului sau sa ii ia toate hainele pentru a nu fi tentat sa iasa, si astfel, sa ajunga sa amane scrisul. McNally a scris un articol in care spune ca,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro