Cinci motive pentru a include sparanghelul in dieta noastra

Cinci motive pentru a include sparanghelul in dieta noastra

Potrivit "EatingWell" si "Livescience", printre numeroasele proprietati care recomanda acest aliment pot fi enumerate urmatoare: 1.Elimina toxinele de la nivelul ficatului Potrivit mai multor studii, sparanghel are substante bioactive care au capacitatea de a elimina toxinele de la nivelul ficatului si, in acelasi timp, de a stimula activitatea hepatica.

acum 98 luni (9 Oct 2014)

In plus, acest aliment are in componenta sa si cantitati considerabile de minerale esentiale, care includ calciu, fier, potasiu, cupru, mangan si seleniu.

In acelasi timp, ceea ce il poate face o alegere buna pentru diferitele mese ale zilei este faptul ca are, de asemenea, cantitati importante de acizi grasi de omega-3, ceea ce inseamna ca alimente precum carnea de peste sau alte legume cu aceste grasimi pot avea un inlocuitor.

Potrivit "EatingWell" si "Livescience", printre numeroasele proprietati care recomanda acest aliment pot fi enumerate urmatoare:

1.Elimina toxinele de la nivelul ficatului

Potrivit mai multor studii, sparanghel are substante bioactive care au capacitatea de a elimina toxinele de la nivelul ficatului si, in acelasi timp, de a stimula activitatea hepatica.

2.Indicat in lupta impotriva cancerului

Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante, sparanghelul este un aliment foarte bun impotriva cancerului la san, de colon, pulmonar sau de prostata.

3.Bun impotriva reumatismului si artritei

Sparanghelul are un continut ridicat de potasiu si foarte slab in sodiu. Totodata, este indicat pentru tratarea artritei, reumatismului si retentiei de apa.

4.Recomandat gravidelor

Aproximativ 150 de grame (o portie) de sparanghel asigura 70% din doza zilnica recomandata de acid folic pentru femeile insarcinate. Astfel, previne numarul de atacuri de cord. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro