Cinci metode prin care se fraudeaza angajarile in sistemul bugetar: marturia tanarului dat afara de Guvernul Grindeanu

Cinci metode prin care se fraudeaza angajarile in sistemul bugetar: marturia tanarului dat afara de Guvernul Grindeanu

Cristian Botan, tanarul din Focsani anagajat in anul 2012 de Guvernul Ponta pentru a dezvolta un site de recrutare pentru posturile din sistemul bugetar, dar care a fost dat recent afara de noul guvern, vine cu alte dezvaluiri, de data asta despre modul cum se fraudeaza angajarile la stat. Daca astazi ne este dat sa remarcam starea precara a sistemului nostru de sanatate, absenta autostrazilor, conditiile deficitare din invatamant, calitatea scazuta a serviciilor prestate de institutiile noastre publice, daca nu exista jurnal de stiri in care sa nu fie prezentat cel putin un caz de coruptie, atunci toate acestea sunt in fapt consecintele principiilor gresite pe baza carora se obtin posturile la stat.

acum 67 luni (2 Mar 2017)

Cristian Botan, tanarul din Focsani anagajat in anul 2012 de Guvernul Ponta pentru a dezvolta un site de recrutare pentru posturile din sistemul bugetar, dar care a fost dat recent afara de noul guvern, vine cu alte dezvaluiri, de data asta despre modul cum se fraudeaza angajarile la stat.

Acesta spune ca portalul pe care l-a dezvoltat, posturi.gov.ro, a fost cel mai accesat din Romania, cu peste 2,3 milioane de vizitatori unici, dar ca site-ul nu a putut rezolva si marea problema din sectorul public, de eliminare a angajarilor pe pile. Pentru incurajarea transparentei si combaterea situatiilor frecvente de favoritism si nepotism, in 2012 am creat platforma PublicJob.ro, adoptata ulterior de Guvern drept posturi.gov.ro, unde sunt centralizate aproape toate angajarile si promovarile din sectorul public.

Contrar traditiei, fara a costa cateva milioane de Euro, portalul posturi.gov.ro a devenit cel mai accesat site guvernamental, cu mai bine de 2.3 milioane vizitatori unici si 68 milioane vizualizari ale anunturilor. A fost recunoscut drept exemplu de buna practica in cadrul Conferintei Internationale Anti-Coruptie din Brazilia (2012), la Summitul Open Government Partnership de la Londra (2013), iar ca urmare a crearii acestuia am avut onoarea de-a fi inclus in topul New Europe 100 al celor mai importanti inovatori din Europa Centrala si de Est, realizat in parteneriat de Res Publica, Google, Financial Times s.a. Mai jos sunt doar cateva dintre modalitatile prin care se faciliteaza fraudarea concursurilor de angajare in institutiile publice:

Metoda 1: Timpul alocat pentru inscrieri - se stabileste un interval cat mai scurt pentru depunerea dosarelor, astfel incat concurenta sa fie cat mai redusa. Raman astfel 3 zile in care candidatii de buna-credinta trebuie sa vada anuntul, sa-si adune documentele necesare dosarului si sa se deplaseze fizic la institutie pentru a-l depune. Ca regula de luc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro