Cinci inventii care au revolutionat lumea femeilor. Cand s-au lansat pe piata sutienele si epilatoarele

Cinci inventii care au revolutionat lumea femeilor. Cand s-au lansat pe piata sutienele si epilatoarele

In Egiptul Antic, de exemplu, pantofii cu toc erau folositi de barbatii din inalta societate in timpul ceremoniilor. Absorbantele - Primele dovezi despre produsele de igiena intima folosite de femei dateaza din Grecia Antica. Absorbantele antice erau confectionate dintr-o bucata de tesatura care se infasura pe o bucata de lemn bine lustruita.

acum 69 luni (13 Jan 2018)

1. Pantofii cu toc - Istoria pantofilor cu toc, articole de incaltaminte destinat exclusiv sexului feminin, se scrie din Antichitate. In Egiptul Antic, de exemplu, pantofii cu toc erau folositi de barbatii din inalta societate in timpul ceremoniilor.

In aceeasi perioada, macelarii purtau pantofi cu toc sa nu se murdareasca pe picioare cu sangele animalelor sacrificate. Articolele vestimentare, niste bustiere stranse cu sfori, erau folosite de femeile atlet din Creta pentru a executa miscarile cat mai amplu.

FOTO newsfeed.time.com

In Antichitate, femeile din Egipt, Grecia, China si Imperiul Roman purtau diferite articole vestimentare pentru a-si ascunde zona sanilor. Sutienul sub forma actuala a fost creat de poeta de origine americana Caresse Crosby, in 1913, in Boston. In acelasi an, poeta a vandut patentul inventiei sale companiei Warner Brothers pentru suma de 1.500 de dolari. In anii '60-'70 anticonceptionalele puteau fi utilizate doar de femeile casatorite si de cele cu probleme ginecologice. In 2008, peste 60 de milioane de femei din toata lumea utilizau pilule contraceptive. Epilatorul - Primul epilator a fost lansat in Israel, in 1986, de compania Mepro. Arcul era indoit manual si astfel firele de par patrundeau intre coardele aparatului. Cand revenea in pozitia initiala, arcul fixa firele de par si astfel la tragerea spre exterior, firele nedorite se desprindeau brusc.

FOTO leiaspeia.blogspot.com

5. Absorbantele - Primele dovezi despre produsele de igiena intima folosite de femei dateaza din Grecia Antica. Absorbantele antice erau confectionate dintr-o bucata de tesatura care se infasura pe o bucata de lemn bine lustruita. Absorbantele moderne, lansate pe piata in 1929, sunt confectionate din materiale delicate cu rol in mentinerea igienei intime pe parcursul zilei.

Citeste si:

Ce insemna sampon... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro