Cinci greseli alimentare pe care le facem in post. Cum ne putem imbolnavi si ingrasa crezand ca ne detoxifiem

Cinci greseli alimentare pe care le facem in post. Cum ne putem imbolnavi si ingrasa crezand ca ne detoxifiem

Cele mai mari cinci greseli de nutritie pe care le facem in perioada postului si care ne "costa" cel mai mult sunt, in opinia nutritionstului Marius Calinici, urmatoarele: 1) "Postul presupune renuntarea la carne si la grasimi de origine animala, adica la acele alimente care genereaza senzatia de satietate.

acum 51 luni (26 Nov 2015)

Postul, sub aspect culinar, este o perioada in care organismul este supus la grea incercare, mai cu seama ca nu se respecta un principiu de baza al nutritiei: o alimentatie diversificata si echilibrata. "Compensarea" lipsei proteinelor animale cu alte alimente, multe dintre ele bombe calorice sau concentrate de "E-uri", poate duce, in cel mai bun caz, la ingrasare, daca nu si la imbolnavire.

Cele mai mari cinci greseli de nutritie pe care le facem in perioada postului si care ne "costa" cel mai mult sunt, in opinia nutritionstului Marius Calinici, urmatoarele:

1) "Postul presupune renuntarea la carne si la grasimi de origine animala, adica la acele alimente care genereaza senzatia de satietate.

2) Utilizarea preparatelor industrializate etichetate drept alimente de post (pate de post, salam de post, branza de post si altele). Cele mai sanatoase alimente de post sunt cele pregatite in casa, in care stii ce ai bagat", spune el.

3) Utilizarea margarinei ca inlocuitor pentru unt, margarina fiind considerata - spune Marius Calinici - de catre majoritatea nutritionistilor - nesanatoasa, fiind sursa de grasimi vegetale saturate.

4)Cantitatea mare de carbohidrati (paine, paste fainoase, dulciuri de post si altele) consumata, de regula, in aceasta perioada imbogateste mult ratia calorica. De asemenea, tot acum se folosesc in exces si samburii, cu efect tot in adaugarea unei valori calorice si, mai departe, in cresterea in greutate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro