Cinci efecte negative ale consumului excesiv de sare

Cinci efecte negative ale consumului excesiv de sare

Pe de alta parte, consumul excesiv de sare duce la cresterea riscului de atac cerebral vascular, intrucat presiunea provocata de nivelul ridicat de sodiu poate duce la blocare sau spargerea vaselor de sange de la nivelul crierului.

acum 51 luni (31 Mar 2016)

Clorura de sodiu (NaCl) are un rol esential in transportul nutrientilor catre celule, dar consumul excesiv duce la retentia de apa, ceea ce provoaca aparitia multor complicatii nedorite. Toata apa retinuta in organism creste volumul de lichid din vasele sangvine, astfel ca inima este obligata sa depuna un efort considerabil mai mare pentru ca sangele sa ajunga in toate celule si organele. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare duce la cresterea riscului de atac cerebral vascular, intrucat presiunea provocata de nivelul ridicat de sodiu poate duce la blocare sau spargerea vaselor de sange de la nivelul crierului. Din cauza nivelului ridicat de sare din organism, rinichii sunt supraaglomerati si apar astfel bolile renale", explica Cristina Gandacioiu, medic specialist in cadrul Directiei de Sanatate Publica Valcea. Consumata in cantitati mari, clorura de sodiu duce la eliminarea unei cantitati mari de calciu prin urina, fapt ce poate avea ca efect negativ aparitia osteoporozei. Sarea, efecte adverse in cazul copiilor si bolnavilor de epilepsie "S-a constatat ca sarea in exces in alimentatia copiilor poate provoca cresterea temperaturii in organism sau poate stopa cresterea micutilor. De asemenea, consumul excesiv de sare are efecte daunatoare bolnavilor de epilepsie", mai spune medicul specialist Cristina Gandacioiu.

Primele semne ca obisnuiti sa consumati o cantitate multe prea mare de sare sunt cresterea tensiunii arteriale, senzatia de sete, arsurile dupa urnare sau balonarea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro