Cinci dintre cele mai spectaculoase biserici ale lumii. Lacasul care adaposteste moastele magilor de la Rasarit

Cinci dintre cele mai spectaculoase biserici ale lumii. Lacasul care adaposteste moastele magilor de la Rasarit

De la grandioasele catedrale europene, cu vitralii spectaculoase si orgi mari, la manastirile modeste ascunse in munti, bisericile sunt obiective turistice extrem de apreciate pentru arhitectura, ineditul constructiei si vechimea lor. Biserica de lemn din Borgund, Norvegia Una dintre cele mai deosebite si bine conservate lacasuri de cult din Norvegia, biserica de lemn din Borgund (foto wondermondo.com) a fost construita intre 1180 si 1250, de catre membrii comunitatii, in cinstea Sfantului Apostol Andrei.

acum 60 luni (29 Jan 2018)

De la grandioasele catedrale europene, cu vitralii spectaculoase si orgi mari, la manastirile modeste ascunse in munti, bisericile sunt obiective turistice extrem de apreciate pentru arhitectura, ineditul constructiei si vechimea lor.

Bazilica Sfantul Petru din Roma

Situata in Cetatea Vaticanului, Bazilica Sfantul Petru din Roma (foto Wikipedia) este sediul Papei si, avand o capacitate de 60.000 de persoane, este considerata cea mai mare biserica crestina din lume. Bazilica a fost proiectata si construita de unii dintre cei mai buni arhitecti, pictori si sculptori ai Renasterii, printre care Bramante, Rafael Sanzio, Michelangelo sau Bernini. Bazilica gazduieste faimoasele arta, inclusiv lucrarile lui Bernini si faimoasa sculptura Pieta de Michelangelo si face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO, din 1984.

Sanctuarul Las Lajas, Narino, Columbia

Supranumita "miracolul lui Dumnezeu in abis", biserica in stil gotic si-a primit numele "Las Lajas" de la o roca sedimentara cu care este pavata intreaga constructie, o roca scoasa din Muntii Anzi.

Domul din Koln, Germania

Cu cei 20.000 de vizitatori care ii trec pragul in fiecare zi, Domul din Koln este cel mai apreciat obiectiv turistic al Germaniei. Constructia acestui monument istoric si de arhitectura a inceput in 1248 si s-a derulat in mai multe etape, lucrarile fiind intrerupte fie din lipsa de resurse financiare, fie din cauza contextului istoric, marcat de indelungi conflicte politice si militare. De peste 800 de ani, aici sunt pastrate, intr-un sarcofag urias, aurit, moastele celor trei magi care s-au inchinat Pruncului Iisus in Betleem.

Domul din Koln, renumit pentru cele doua turnuri gemene ce ating 157 de metri inaltime, a fost adaugat in anul 1996 in Patrimoniu Mondial UNESCO.

Biserica de lemn din Borgund, Norvegia

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro