Cinci copii bolnavi de TBC la Galati, dupa ce o profesoara a venit bolnava la scoala. Autoritati: "Nu exista motiv de ingrijorare"

Cinci copii bolnavi de TBC la Galati, dupa ce o profesoara a venit bolnava la scoala. Autoritati:

Un scandal de proportii sta sa izbucneasca in Galati dupa ce Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati a confirmat existenta unui focar de TBC la Scoala 42 din oras. Sursa infectiei este o profesoara de engleza in varsta de 46 de ani, diagnostica si internata cu tuberculoza pe data de 23 februarie. "Nu purta masca, o tinea sub barbie" Parintii copiilor din scoala se arata scandalizati de situatie si acuza conducerea unitatii de invatamant ca a neglijat afectiunea profesoarei nepermis de mult.

acum 84 luni (30 Mar 2016)

Un scandal de proportii sta sa izbucneasca in Galati dupa ce Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati a confirmat existenta unui focar de TBC la Scoala 42 din oras. Sursa infectiei este o profesoara de engleza in varsta de 46 de ani, diagnostica si internata cu tuberculoza pe data de 23 februarie. In zilele imediat urmatoare, autoritatile medicale au efectuat asa-numitul "test rapid" pentru identificarea bolii cauzate de bacilul Koch la 210 dintre cei 587 de elevi ai scolii.

Ancheta epidemiologica a stabilit ca profesoara a intrat in contact cu 240 de copii, dintre care 30 de gradinita. Copiii de la gradinita n-au putut fi insa testati pentru ca sunt bolnavi cu totii de varicela. Investigatiile au relevat ca 90 dintre elevi prezinta risc mare de imbolnavire cu TBC, motiv pentru care li s-au facut si radiografii pulmonare. Cert este ca toti cei 210 elevi urmeaza in acest moment un tratament profilactic care s-ar putea intinde pe o perioada de sase luni. Pe de alta parte, cinci elevi, cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani, au fost diagnosticati cu TBC si sunt internati in acest moment in spital.

"Nu purta masca, o tinea sub barbie"

Parintii copiilor din scoala se arata scandalizati de situatie si acuza conducerea unitatii de invatamant ca a neglijat afectiunea profesoarei nepermis de mult. In acelasi timp, parintii se arata ingrijorati ca unul dintre medicamentele prescrise copiilor cu risc de TBC contine o substanta despre care spun ca afecteaza ficatul. Directiunea a precizat ca nu au fost testate clasele la care profesoara de limba engleza nu a predat, dar deja s-au gasit cazuri de TBC si acolo pentru ca elevii intra in contact pe holuri, invata in aceleasi clase. Noi am cerut sa fie testati toti elevii, desi lucrul acesta este tardiv, au trecut deja trei saptamani in care elevii au intrat in contact unii cu altii, au pus mana pe banci, usi, la toalete, in sala de sport", a explicat Ionela Popescu, mam... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro