Cinci barbati gasiti vinovati de viol au fost executati in Afganistan

Cinci barbati gasiti vinovati de viol au fost executati in Afganistan

In august, opt barbati, unii imbracati in uniforme de politie, au oprit o masina in care se afla o familie, chiar langa capitala Kabul si au agresat sexual patru femei.

acum 101 luni (9 Oct 2014)

In august, opt barbati, unii imbracati in uniforme de politie, au oprit o masina in care se afla o familie, chiar langa capitala Kabul si au agresat sexual patru femei. Barbatii le-au si batut si le-au jefuit. Cei cinci barbati gasiti vinovati de agresiune si atac armat au fost spanzurati in inchisoarea Puli Charkhi din Kabul, a declarat seful politiei Capitalei, generalul Mohammad Zahir Zahir. Fostul presedinte al Afganistanului, Hamid Karzai, a aprobat si a semnat ordinul de executie luna trecuta, in ultima sa zi in functie. Desi permisa sub legea din Afganistan, pedeapsa cu moartea a fost pusa in aplicare doar de doua ori in timpul mandatului de 13 ani al lui Karzai.

FOTO BBC Totusi, grupurile pentru apararea drepturilor omului au criticat si procesul rapid, dar si aplicarea pedepsei cu moartea intr-un caz de viol. Organizatia "Human Rights Watch" a spus ca interferentele politice si condamnarile pripite incalca dreptul acuzatilor la un proces just. Amnesty International spune ca barbatii au fost condamnati ca urmare a unei serii de "procese defectuoase" si a descris executarea lor ca pe un "afront la justitie". "Nu exista nicio indoiala ca aceasta este o crima oribila, iar furia si protestele care au urmat sunt de inteles. Amnesty International continua sa se implice in campanii impotriva violului si a altor agresiuni sexuale pe plan mondial si in Afganistan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro