Cinci alimente de toamna cu un continut ridicat de magneziu
Un studiu al realizat de o echipa de cercetatori ai Universitatii Harvard, publicat in primavara, sustinea ca o doza zilnica mai mare de magneziu poate reduce riscul de aparitie al diabetului cu pana la 33 la suta, potrivit sursei citate In plus, alte studii au incercat sa demonstreze importanta acestui mineral pentru corpul nostru. O felie de avocado adaugata la salata sau, de ce nu, o portie de pieure de avocado, reprezinta aproape 15% din doza zilnica recomandata de magneziu.
Un studiu al realizat de o echipa de cercetatori ai Universitatii Harvard, publicat in primavara, sustinea ca o doza zilnica mai mare de magneziu poate reduce riscul de aparitie al diabetului cu pana la 33 la suta, potrivit sursei citate
In plus, alte studii au incercat sa demonstreze importanta acestui mineral pentru corpul nostru.
1.Gutuile
Consumul gutuilor poate aduce o serie de beneficii sanatatii lucru datorat continutului bogat in substante minerale cum ar fi magneziul, fierul sau potasiul.
2.Semintele de floarea-soarelui
Concentratia mare de magneziu le recomanda pentru normalizarea tensiunii arteriale, reducerea riscului de aparitia a infarctului, precum si pentru combaterea eficienta a stresului si a migrenelor suparatoare. De asemenea, pentru ca au in componenta cantitati considerabile de vitamine din complexul B.
3.Avocado
Plin de multivitamine si nutrienti sanatosi pentru inima, avocado unul dintre fructele cele mai hranitoare. O felie de avocado adaugata la salata sau, de ce nu, o portie de pieure de avocado, reprezinta aproape 15% din doza zilnica recomandata de magneziu.
4.Bananele
O banana de marime medie ofera si 32 de miligrame de magneziu, impreuna cu vitamina C si fibre. La doar 100 de calorii, acest fruct este satios si reprezinta o idee de milioane in ceea ce priveste o gustare.
5.Caju
Alunele de caju au un nivel ridicat de magneziu, mangan si fosfor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro