Cimbrul, tarhonul si schinduful: trei plante cu numeroase proprietati terapeutice

Cimbrul, tarhonul si schinduful: trei plante cu numeroase proprietati terapeutice

Cele trei plante prezentate in randurile de mai jos se remarca prin multitudinea de proprietati terapeutice pe care le au, dar si pentru faptul ca pot fi folosite pentru pregatirea a numeroase preparate culinare. Probabil ca cea mai recunoscuta proprietate aceea de a reda pofta de mancare, pulberea de schinduf fiind preparata cu miere si consumata de doua ori pe zi de cei care au probleme acest gen.

acum 122 luni (13 Oct 2014)

Cele trei plante prezentate in randurile de mai jos se remarca prin multitudinea de proprietati terapeutice pe care le au, dar si pentru faptul ca pot fi folosite pentru pregatirea a numeroase preparate culinare. Dintre cele trei, cimbrul poate fi considerat si cel mai comun condiment deoarece poate fi gasit foarte usor, de multe ori chiar in curtile gospodarilor harnici. De asemenea, acesta poate fi consumat si sub forma de ulei, infuzii sau pulbere simpla.

2.Tarhonul

Tarhonul este foarte bun pentru tratarea ulcerului gastric deoarece e o planta care amelioreaza durerile de stomac. Pentru asta prepara o infuzie astfel: pune intr-o cana 1 lingurita de planta, peste care toarna o cana de apa clocotita. In plus, tarhonul este un condiment folosit in bucatarie mai ales pentru aromarea mancarurile pe baza de pui si peste insa poate fi bun si pentru pregatirea diferitor salate.

3.Schinduful

Schinduful este o planta folosita de mii de ani atat pentru proprietatile terapeutice, dar mai ales pentru aromarea mancarurilor (semintele de schinduf). Probabil ca cea mai recunoscuta proprietate aceea de a reda pofta de mancare, pulberea de schinduf fiind preparata cu miere si consumata de doua ori pe zi de cei care au probleme acest gen. De asemenea, specialistii recomanda consumul de ceai de schinduf pentru cei care au diabet.

Studiile din ultimii ani arata ca schinduful este indicat si pentru diminuarea nivelului de colesterol din sange . Acesta poate fi folosit atat pentru pregatirea fripturilor, pentru produse patiserie, dar mai ales ca element de baza pentru o punerea la punct a unei diete vegetariene. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro