Cicoarea scade colesterolul din sange si purifica ficatul

Cicoarea scade colesterolul din sange si purifica ficatul

Datorita substantelor amare - inulinei si colinei - atat radacinile, cat si partile aeriene ale plantei au proprietatea de a usura digestia si de a evacua vezica biliara.

acum 67 luni (16 Feb 2018)

Datorita substantelor amare - inulinei si colinei - atat radacinile, cat si partile aeriene ale plantei au proprietatea de a usura digestia si de a evacua vezica biliara. Infuziile si decocturile de radacina de cicoare sunt o bautura excelenta pentru purificarea ficatului si a splinei si in tratamentul imediat dupa icter, potrivit "Ghidului plantelor medicinale si aromatice" coordonat de farmacologul dr.

Potrivit aceleiasi surse, date mai noi din literatura de specialitate arata si o scadere remarcabila a colesterolului din sange. Aceasta actiune sugereaza ca, in cazul in care se consuma preparate culinare prajite si grasimi, o cana sau doua de decoct de radacina de cicoare constituie un factor protector pentru artere. Cercetari recente arata ca atat decocturile din radacina de cicoare, cat si andivele de cultura au o actiune favorabila in litiaza biliara.

Din 1-2 lingurite de radacina macinata la o cana de apa se prepara un decoct. Din partile aeriene ale plantei, cat si din radacini, se prepara din 2 lingurite la o cana cu apa, o infuzie din care se beau 2 cani pe zi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro