Ciclonul care a blocat Capitala era crivat rusesc | OPINIE

Orgia mediatica de miercuri a aratat cat de departe poate merge iresponsabilitatea unui partid (PSD) si a unei politruce din administratie (Gabriela Vranceanu-Firea-Pandele). Dublata de titlurile apocaliptice de la Ministerul Propagandei (Antena 3, RTV) si de frecventa aparitiei televizate a primaritei-cu-foame-de-imagine (breaking news din ora in ora), scurtarea cursurilor a generat paralizarea traficului in intreaga Capitala. De data asta n-au mai circulat normal nici tramvaiele, ale caror linii au fost blocate de autoturisme si chiar de autobuze RATB. Bine furajati de Firea si de primarii de sector (toti ai PSD) cu contracte grase din banii bucurestenilor, slugoii "ciumei rosii" au incercat sa mute mortul in ograda altora.

acum 72 luni (23 Sep 2017)

Orgia mediatica de miercuri a aratat cat de departe poate merge iresponsabilitatea unui partid (PSD) si a unei politruce din administratie (Gabriela Vranceanu-Firea-Pandele). Si cat de mare e puterea propagandei.

O zi obisnuita, cu o furtuna banala pe inserat, a fost transformata de cateva televiziuni, cu aceleasi oi negre in prim-plan (Antena 3 si RTV), intr-o iminenta apocalipsa. Spaima a pus stapanire pe milioane de oameni. Epicentrul isteriei a fost localizat in Bucuresti, unde propaganda TV a fost intretinuta cu informatii abisale de catre insasi primarita Firea.

Masurile luate de Vrajitoarea din Voluntari au fost disproportionate. Pana dupa ora 19.30, in Bucuresti n-a cazut niciun strop de ploaie si nici vantul nu s-a invrednicit sa bata.

Dublata de titlurile apocaliptice de la Ministerul Propagandei (Antena 3, RTV) si de frecventa aparitiei televizate a primaritei-cu-foame-de-imagine (breaking news din ora in ora), scurtarea cursurilor a generat paralizarea traficului in intreaga Capitala. De data asta n-au mai circulat normal nici tramvaiele, ale caror linii au fost blocate de autoturisme si chiar de autobuze RATB. Timp de cateva ore, spre cerul inca linistit s-au inaltat, din traficul bucurestean, milioane de sudalme. N-ar fi de mirare sa aflam ca primarita heirupista a sughitat nonstop.

De cand s-a cuibarit la Primaria Capitalei, sotioara lui Pandele putea sa mai inchida scolile de vreo zece ori. De ce n-a facut-o altadata si a facut-o acum? Consilierii au sfatuit-o sa incalece pe matura si sa-si demonstreze calitatile de vrajitoare.

Scenariul aplicat miercuri de consilierii Gabrielei Firea nu este o noutate. El se bazeaza pe o schema simpla: baga spaima in oameni, creeaza-le un pericol inspaimantator, pune-i in fata unui dusman nemilos, inventeaza-le inamici nevazuti, fierbe-i in suc propriu si apoi intra in scena si salveaza-i!

O schema similara - cea mai mare din ultimii 50 de ani - a fost apli... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro