CIA planuieste eliminarea liderului Statului Islamic

La cinci ani de la momentul asasinarii lui Osama Ben Laden, liderul temutei grupari teroriste Al Qaida, seful CIA John Brennan recunoaste ca omenirea se confrunta cu o amenintare mult mai mare.

acum 89 luni (2 May 2016)

Directorul serviciului secret american, John Brennan, sustine ca inlaturarea acestuia ar putea avea un impact la fel de mare precum cel al uciderii lui Osama Ben Laden in urma cu cinci ani. Ben Laden a fost ucis in noaptea de 1 spre 2 mai 2011 de fortele speciale americane, care au luat cu asalt casa acestuia din Pakistan, informeaza B1 TV.

La cinci ani de la momentul asasinarii lui Osama Ben Laden, liderul temutei grupari teroriste Al Qaida, seful CIA John Brennan recunoaste ca omenirea se confrunta cu o amenintare mult mai mare. Ea nu este complet eliminata, asa ca trebuie sa fim atenti dar acum ne confruntam cu un nou fenomen, ISIS, care ne va pune probleme in urmatorii ani", a declarat seful CIA.

Brennan sustine ca eliminarea sefului gruparii Statul Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi, ar avea un "impact" important asupra organizatiei jihadiste care a eclipsat Al Qaida.

Seful CIA a avertizat, insa, ca Statul Islamic nu reprezinta doar o organizatie, ci un adevarat fenomen care va fi greu de oprit. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro