Christos, om de afaceri grec din Romania: "Si eu as fi votat tot NU la referendumul din Grecia"

Christos, om de afaceri grec din Romania:

Omul de afaceri Christos Gemenitzidis este originar din Pireu si a ajuns aici urmandu-si familia venita cu afaceri in Portul Constanta. Dar pe termen lung, nu cred ca asta le va tine de foame, pentru ca nu am vazut solutii viabile oferite de politicieni". Romanii din Grecia, in fata deciziei de revenire in tara: "Luam in calcul intoarcerea acasa" INFOGRAFIE Ce-i asteapta pe greci dupa votul contra UE Grecii din Romania, despre tara lor natala, un paradis in deriva: "Am fost la vot si am ramas socat de atata saracie"

acum 99 luni (6 Jul 2015)

Omul de afaceri Christos Gemenitzidis este originar din Pireu si a ajuns aici urmandu-si familia venita cu afaceri in Portul Constanta. A absolvit o facultate cu specific naval la Universitatea Ovidius si conduce o agentie de shipping. Acum, obligatiile de la Constanta nu i-au permis deplasarea in Grecia, dar Christos spune ca daca ar fi votat, ar fi optat tot pentru varianta NU. "Referendumul este important ca mesaj pentru cei mari din Europa, sa inteleaga ca nu este Revolutie, este NU pentru taxe in plus.

Pentru omul de afaceri, important este ca bancile sa-si redeschida portile pentru ca tranzactiile sa poata fi continuate, altfel blocajul se adanceste. Oamenii de rand s-au obisnuit sa traiasca si cu 120 euro, si cu 300 euro. Dar Uniunea Europeana trebuie sa vina cu solutii, nu cu noi taxe, care sa agraveze situatia. Nu demiterea guvernului este solutia, altfel este corporatism in Comunitatea Europeana, nu democratie", este opinia lui Gemenitzidis.

Cand a fost in Grecia la alegerile din ianuarie, Christos s-a declarat marcat de saracia de acolo. Rudele mele nu-si permiteau sa bage motorina in masina ca sa mearga cativa kilometri pana la vot. I-am scos la masa pe toti, la un souflaki, si au mancat mai ceva ca la masa de Craciun. Comerciantul era la fel de recunoscator pentru comanda mea de 40 euro. Saracia este teribila in Grecia, pentru omul de rand. Nici nu aveau pe cine sa aleaga, ar fi votat pe oricine de disperare, numai sa scape de criza. Dar pe termen lung, nu cred ca asta le va tine de foame, pentru ca nu am vazut solutii viabile oferite de politicieni".

Grecul descria atmosfera electorala din tara sa ca fiind ea insasi austera, de frica unor conflicte stradale. "Nu erau afise, bannere sau chioscurile electorale pe care inainte le avea fiecare partid langa sectiile de votare. Eu personal am votat cu extrema dreapta, pentru ca nu cred intr-o politica populista. Inainte nu aveam d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro