Christian Ihle Hadland, in concert la Ateneul Roman

In serile de concert de joi, 8 și vineri, 9 octombrie, orele 19.00, Hadland va interpreta in cadrul unei seri integrale Mozart, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu și sub bagheta reputatului dirijor Camil Marinescu, Concertul pentru pian nr. In 2012 a fost numit BBC New Generation Artist și de atunci a cantat cu toate orchestrele BBC, precum și in mai multe proiecte de muzică de cameră și in recitaluri.

acum 106 luni (18 Sep 2015)

Serile Lipatti revin la Ateneul Roman la inceput de stagiune cu excepționalul pianist norvegian Christian Ihle Hadland. In serile de concert de joi, 8 și vineri, 9 octombrie, orele 19.00, Hadland va interpreta in cadrul unei seri integrale Mozart, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu și sub bagheta reputatului dirijor Camil Marinescu, Concertul pentru pian nr.

Parteneriatul dintre Filarmonica George Enescu și Asociația Art à la carte iși găsește o nouă expresie in continuarea secțiunii internaționale a Serilor Lipatti 2015-2016, denumită Lipatti Evenings și constituită intr-un proiect in sine al programului ,,Promovarea diversității in cultură și artă in cadrul patrimoniului cultural european", finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul Romaniei.

Este diponibil un număr limitat de bilete, care au fost puse in vanzare prin rețeaua www.bilete.ro și partenerii acesteia: oficiile Poștei Romane, magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și in magazinele Germanos. Prin accesarea linkului http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=7589 pot fi comandate bilete pentru data de 8 octombrie, iar prin accesarea linkului http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=7590, pentru data de 9 octombrie.

Christian Ihle Hadland este binecunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante talente ale noii generații de pianiști norvegieni, debutul său intr-un recital la Opera Norvegiană in 2008 fiind aclamat de presa norvegiană, care il descria drept ,,un muzician unic a cărui măiestrie ar trebui să fie auzită pe scenele de concert ale lumii". Hadland s-a născut la Stavanger in 1983 și a inceput pianul de la varsta de opt ani. A debutat pe scena țării sale impreună cu Norwegian Radio Orchestra la varsta de 15 ani, iar după aceea a ajuns să concerteze impreună cu toate orchestrele importante din Norvegia, avand apariții anuale cu Oslo Philharmonic Orchestra. Intre aparițiile... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro