Chisturile ovariene pot provoca dureri severe si varsaturi. Care sunt simptomele cancerului ovarian

Chisturile ovariene pot provoca dureri severe si varsaturi. Care sunt simptomele cancerului ovarian

Cel mai adesea chisturile ovariene sunt mici, nu creeaza probleme, iar femeile nu afla de existenta lor decat in urma unei ecografii facute la un alt organ. Simptomele cancerului ovarian ince de la disconfortul abdominal, sau durere, gaze, indigestie, varsaturi, inflamare, balonare, crampe, diaree constanta sau constipatie, urinare frecventa sau urgenta, pierderea apetitului, pierdere in gerutate inexplicabila sau, dimpotriva ingrasare excesiva, durere in timpul actului sexual, menstruatie neregulata sau sangerare abdominala prin vagin, stare de oboseala generala sau durere in partea inferioara a spatelui.

acum 29 luni (8 Jul 2017)

Cel mai adesea chisturile ovariene sunt mici, nu creeaza probleme, iar femeile nu afla de existenta lor decat in urma unei ecografii facute la un alt organ.

Ocazional, chisturile pot fi mari si se pot rupe cauzand dureri severe si varsaturi. In aceste din urma caz poate fi nevoie de interventia medicului chirurg, potrivit "Cartii sanatatii femeii", semnata de dr.

Potrivit aceleiasi surse, nu se stie exact de ce femeile dezvolta chisturi ovariene anormale, dar se cunosc factorii de risc in privina chisturilor functionale. Sarcina, alaptarea si pilulele contraceptive determina corpul sa ia o pauza de la ovulatie, reducand astfel probabilitatea de a parea chistrui ovariene functionale.

Chisturile anormale, la randul lor, sunt de 3 feluri: chistadenom - care se dezvolta din celulele de la nivelul ovarelor - endometrial si dermoid. Chisturile dermoide sunt considerate tumori pentru ca au o structura solida, fiind umplute cu bucati de par, dinti si oase, in loc sa fie umplute cu fluid.

Diagnosticul de chist ovarian se pune in urma unei examinari interne si externe a pelvisului. Simptomele cancerului ovarian ince de la disconfortul abdominal, sau durere, gaze, indigestie, varsaturi, inflamare, balonare, crampe, diaree constanta sau constipatie, urinare frecventa sau urgenta, pierderea apetitului, pierdere in gerutate inexplicabila sau, dimpotriva ingrasare excesiva, durere in timpul actului sexual, menstruatie neregulata sau sangerare abdominala prin vagin, stare de oboseala generala sau durere in partea inferioara a spatelui. Insa, in timp ce in cazul acestora din urma simptomele sunt trecatoare, in cazul canecrului de ovare acestea raman severe, accentuandu-se in timp. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro