Chisinaul cere spriijinul NATO pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria

Chisinaul cere spriijinul NATO pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria

Ministrul moldovean al apararii, Anatol Salaru, a anuntat ca la Summitul NATO de la Varsovia a solicitat sprijin din partea Aliantei pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova si inlocuirea misiunii ruse de mentinere a pacii din regiunea transnistreana cu o misiune civila, sub mandat ONU.

acum 39 luni (12 Jul 2016)

Ministrul moldovean al apararii, Anatol Salaru, a anuntat ca la Summitul NATO de la Varsovia a solicitat sprijin din partea Aliantei pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova si inlocuirea misiunii ruse de mentinere a pacii din regiunea transnistreana cu o misiune civila, sub mandat ONU. El a vorbit despre "actiunile destabilizatoare ale Rusiei" in Moldova si a explicat ca este necesar ca tarile din regiune, care nu sunt membre NATO, sa fie sprijinite de Alianta in efortul lor de a combate actiunile razboiului hibrid rusesc. Salaru a invitat NATO sa ceara Rusiei evacuarea armatei si a munitiilor ei de pe teritoriul Republicii Moldova, conform angajamentelor asumate.

In discursul sustinut la Summitul de la Varsovia, ministrul Apararii a afirmat ca Moldova isi doreste ca in anul 2019 sa gazduiasca un exercitiu NATO/PfP de tip REGEX, care sa fie urmat de realizarea unui centru de instruire regional permanent.

Saptamana trecuta, Adunarea Parlamentara a OSCE a facut apel la respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova, a cerut retragerea trupelor militare ruse din Republica Moldova si transformarea mecanismului actual de mentinere a pacii din stanga Nistrului intr-o misiune civila sub exgida OSCE. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro