Chirurgul Gheorghe Ciobanu, la capatul unei experiente traumatizante: "Ce se intampla in sanatate este genocid!". Vrea sa infiinteze o asociatie a asiguratilor

Chirurgul Gheorghe Ciobanu, la capatul unei experiente traumatizante:

George-Adrian Ciobanu, studentul eminent care, in ziua in care colegii isi sustineau licenta, era condus pe ultimul drum de rude si prieteni, a murit rapus de un sistem medical ajuns la punctul cel mai de jos, sustine tatal sau, cunoscutul chirurg pediatru Gheorghe Ciobanu. Ciobanu, venind in sprijinul afirmatiei sale cu cifrele publicate de Institutul de Statistica al Uniunii Europene, EUROSTAT, care plaseaza Romania pe primul loc in ierarhia tarilor in care zeci de mii de pacienti cu sanse de supravietuire mor anual in spitale, dar si cu propria experienta din ultimii doi ani si jumatate. "50.000 de oameni cu sanse la viata omorati in spitale, asta e motiv de CSAT, se pune in pericol vitalitatea acestui popor!", spune revoltat medicul, povestind cum au decurs ultimele zile din viata fiului sau, cum familia a ajuns de la licarul de speranta la agonie pe negandite. Este transferat in ATI, se apeleaza la coma indusa, "o procedura moderna, dar care nu prea se face la noi", precizeaza medicul, dupa care i se fac investigatiile de rigoare, ocazie cu care se constata ca se dezvolta o hidrocefalie.

acum 45 luni (11 Sep 2016)

George-Adrian Ciobanu, studentul eminent care, in ziua in care colegii isi sustineau licenta, era condus pe ultimul drum de rude si prieteni, a murit rapus de un sistem medical ajuns la punctul cel mai de jos, sustine tatal sau, cunoscutul chirurg pediatru Gheorghe Ciobanu. Ciobanu, venind in sprijinul afirmatiei sale cu cifrele publicate de Institutul de Statistica al Uniunii Europene, EUROSTAT, care plaseaza Romania pe primul loc in ierarhia tarilor in care zeci de mii de pacienti cu sanse de supravietuire mor anual in spitale, dar si cu propria experienta din ultimii doi ani si jumatate.

"50.000 de oameni cu sanse la viata omorati in spitale, asta e motiv de CSAT, se pune in pericol vitalitatea acestui popor!", spune revoltat medicul, povestind cum au decurs ultimele zile din viata fiului sau, cum familia a ajuns de la licarul de speranta la agonie pe negandite.

"Suntem primii la mortalitate infantila, primii la tuberculoza, la ce n-om fi primii!"

Medicul a inceput lupta pentru a-si salva fiul afectat de un anevrism cerebral in urma cu mai bine de doi ani si jumatate. Au fost mai multe interventii chirurgicale, urmate de perioade de recuperare, internari in diverse clinici, din tara si din strainatate, si o lunga perioada de ingrijiri care i-au fost acordate tanarului in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, unde s-a improvizat un salon chiar in sectia in care dr. Gheorghe Ciobanu (care a si condus, pentru anumite perioade, la inceputul anilor '90 si la inceputul anilor 2000 Spitalul Judetean Slatina) a salvat mii de copii, de-a lungul zecilor de ani petrecuti la patul bolnavului si in sala de operatie. A fost de acord si cu interventii experimentale ale medicilor neurologi, i s-au asigurat, in limita posibilului, medicamente si posibilitati de investigatie, lucru care a facut ca starea fiului sau sa se amelioreze pana la a obtine reactii clare ca pacientul are resurse de a se recupera... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro