Chirurgul Anton Popovici, elevul faimosului doctor Pesamosca: "Dorm in spital de la 20 de ani. Toata averea mea este sufleteasca"

Chirurgul Anton Popovici, elevul faimosului doctor Pesamosca:

De patru ani, are contract de prestari servicii pe specializarile Chirurgie si Ambulator, plus linii de garda, la Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" Barlad. Traieste intr-o dezordine ordonata Intreaga viata si-a dedicat-o pacientilor si elevilor pe care i-a avut la UMF Iasi si carora a incercat sa le inspire aceleasi principii profesionale care l-au ghidat si pe el: omenia si sacrificiul de sine. FOTO Putinele obiecte personale sunt depozitate in baia rezervei unde locuieste 48 de ani de cariera Medicul Anton Popovici este autor si colaborator in cadrul a peste 70 de lucrari stiintifice publicate in tara si strainatate.

acum 58 luni (25 Jun 2016)

- actualul Spital de Copii ). Dorm in spital de-o viata, de la 20 de ani. Nu beau, nu fumez, mananc putin", a spus, pentru "Weekend Adevarul", medic chirurg si ortoped pediatru, fost elev al profesorului Alexandru Pesamosca, faimosul chirurg al copiilor care si-a dedicat viata medicinii si pacientilor sai.

Doctorul Anton Popovici (71 de ani) a profesat peste 30 de ani la Spitalul "Sf. Maria" din Iasi, iar in paralel a fost asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi. Odata cu retragerea la pensie, s-a mutat mai aproape de locurile natale, in judetul Vaslui. De patru ani, are contract de prestari servicii pe specializarile Chirurgie si Ambulator, plus linii de garda, la Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" Barlad. Doarme intr-o rezerva a sectiei Chirurgie, asa cum a facut toata cariera, si putinele lucruri personale pe care le are sunt asezate pe noptiera si intr-un mic sifonier.

Nu-si doreste vila cu piscina, nu tanjeste dupa o masina de lux sau vacante exotice. Dupa o viata in care a operat si salvat mii de copii, nu-si doreste altceva decat sa fie in "inima" spitalului, cat mai aproape de cei aflati in suferinta.

Traieste intr-o dezordine ordonata

Intreaga viata si-a dedicat-o pacientilor si elevilor pe care i-a avut la UMF Iasi si carora a incercat sa le inspire aceleasi principii profesionale care

l-au ghidat si pe el: omenia si sacrificiul de sine. Asa a fost crescut, asa a inteles sa practice medicina de la profesorii sai, printre ei aflandu-se si doctorul Alexandru Pesamosca, sub coordonarea caruia a facut a doua specializare in 1974, la Bucuresti.

I-au mai fost profesori Nae Niculescu (decedat in 1985) si Gabi Ionescu - profesorul care a operat siamezele Lina si Gherghina din Botosani (n.r.

FOTO Dr. Popovici in rezerva unde locuieste dupa retragerea la pensie

"Principiul lui Pesamosca a fost corectitudine in profesie, umanitarism to... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro